Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Lekárska poradňa

MUDr. Ján Vavro

Doktor Vavro je odborným garantom proteínovej diéty Profidiet a odpovedá na vaše otázky v našej poradni. Zaoberá sa zdravou výživou a redukciou hmotnosti už niekoľko rokov a dosahuje veľké úspechy.

Chcete pod jeho vedením tiež úspešne dosiahnuť zmenu životného štýlu a stravovania ako už niekoľko stoviek ľudí? Neváhajte sa ho opýtať v našej poradni a svoju odpoveď dostanete už do 24-48 hodín.

Poradňa proteínovej diéty

Opýtajte sa otázku nášho odborného garanta na proteínovu diétu.
Najpraktickejšie búdu zverejnené v zozname otázok.
Napíšte Otázku

Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Alenka111

Dobrý deň, prestal mi chutiť olivový olej (nevonia mi príjemne), chcela by som používať bio kokosový olej bez vône z DM drog. Neporuším tým prosím program? Akú alternatívu by ste doporučili čím nahradiť kvalitný olivový olej? Za odpoveď ďakujem a prajem pekný deň.

Dobrý deň,Ak budete dodržiavať maximálne množstvo skonzumovaných zdravých tukov za deň počas konkrétnej fázy, je bez problémov možné nahradiť olivový olej kokosovým.

Marta

Dobry den, som 5.den v 1faze. Mozem mat talyto jedalnicek? v 1 den dve hlavne jedla?napr: Ranajky- puding, Obed -spagety a zelenina, Olovrant - tycinka a Vecera- nugetkya zeleninaDakujem Vam za odpoved Inac super dieta, za 5dni mam 1,5kg dole

Dobrý deň,Pokiaľ dodržíte zákaz niektorých produktov v prvej fáze, napr. sladké tyčinky (low tyčinky sa sem nerátajú, tie sú povolené už od prvej fázy), tak si môžete jednotlivé produkty kombinovať tak ako Vám to vyhovuje.

Jana Kupecká

Dobrý deň- chcela by som sa spytat ci je bielkovinová diéta keďže som diabetička 1 typu uplne zakázaná. Dakujem

Dobrý deň,Bohužiaľ diabetes typu I je absolútnou kontraindikáciou nasadenia redukčného programu Profidiet.

Petra

Dobrý deň pán doktor,chcem sa opýtať či je v poriadku v diéte od druhej fázy (prípadne po diéte)/či neruší diétu takáto bielkovinová tyčinka so zložením:Nutričné InformácieNa 100 g / Na Tyčinku (65 g)Energia 1261 kJ/304 kcal a 820 kJ/198 kcal Tuky 9.5 g / 6.2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 1.1 g / 0.7 g Sacharidy 3.9 g / 2.6 g z toho cukry 3.7 g / 2.4 g Bielkoviny 31 g / 20.2 g Soľ 0.58 g / 0.37 gĎakujem.

Dobrý deň,Táto tyčinka je v poriadku. Konzumovať samozrejme v rozumnej miere - max. 1x za deň.

Viktória

Dobrý deň, pán doktor chcem sa opýtať či mi nenaruší diétu ak som v druhej fáze a v rámci jedného slaného jedla budem užívať proteínový snack s nutričným obsahom :Na balenie (30 g) Energia (kJ / kcal): 459/110 Tuky: 1.9 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0.2 g Sacharidy: 8.1 g z toho cukry: 1.2 g Bielkoviny: 15.2 g Soľ: 1.0 gĎakujem veľmi pekne za skorú odpoveď a prajem pekný deň.

Dobrý deň,Ak je to myslené ako jedno jedlo, tak je to v poriadku. Nie naraz, čiže buď tento snack alebo produkt Profidiet.

Monika

Dobrý večer pán doktor, začínala som s hmotnosťou 73 kg pri výške 173 cm, chcem sa dostať na pôvodných 58 kg. Začala som diétu ako keby od druhej fázy - 3 proteínové jedlá plus jedno pravé. Držala som 1. fázu 6 týždňov, 2. fázu som začala držať s tým že bude trvať minimálne 12 týždňov. Po 2 mesiacoch som schudla 9 kg. Začatím druhej fázy som začala jesť tyčinky a wafle ale aj športovať 2x týždenne po hodine. Momentálne som v 3. týždni druhej fázy, no minulý týždeň som porušila diétu keď sme boli na návšteve. Ochutnala som pár kúskov sushi, trošku žltého melóna, dala som si aj tatarák, no najhoršie je že som neodolala koláčom :( Keďže si to teraz vyčítam a musím sa za to "potrestať" tak som si naordinovala zase prvú fázu, to znamená bez tyčiniek. Myslíte že sa priebeh chudnutia týmto prehreškom narušil? Zastavila sa ketóza? Plánujem v tejto prvej fáze zostať týždeň a potom prejsť zase na druhú fázu len nie som si istá ako pokračovať. Odporúčate zostať v prvej fáze dlhšie? Keď prejdem do druhej fázy ako dlho má trvať? Odznova 12 týždňov alebo iba ten zbytok? Myslíte že chudnutie prebieha v poriadku? Zatiaľ som nezaradila do jedálnička ovocie ani jogurty, kedy tak môžem urobiť? Od druhej polovice druhej fázy?Ešte otázka ohľadom brownies? Koľko ich denne môžem jesť od druhej fázy? Stane sa niečo ak si dám aj tri denne lebo mi veľmi chutia.Ďakujem veľmi pekne za radu a odpoveď.

Dobrý deň,Každým prehreškom sa celý proces spomalí, ale netreba zúfať. Ak po "zhrešení" budete pokračovať svedomito, do ketózy sa určite znova dostanete a redukcia bude prebiehať aj naďalej. Je samozrejme možné sa po takomto prehrešku vrátiť do predchádzajúcej fázy a zotrvať v nej podľa potreby. Podrobnosti o tom ako dlho by to malo trvať by ste mali riešiť s centrom pod ktoré patríte a malo by sa to odvíjať od kontrolných meraní na prístroji In body. Pre mňa je obtiažne sa k tomu vyjadriť, keďže nepoznám vaše parametre z meraní a ich dynamiku. Inak prebieha chudnutie v poriadku podľa toho čo ste písali. 9 kg za 2 mesiace je pekný výsledok. Ešte aby sme sa rozumeli. Vy keď ste začínali 2. fázou, ktorá bola pre Vás prvá, tak ak sa rozprávame o ovocí a jogurtoch, tieto sa smú zaradiť do redukčného programu od 3. štandardnej fázy, čiže vo Vašom prípade od 2. fázy. Čo sa týka brownies tie sa smú konzumovať maximálne 1x za deň, pričom maximálna dávka su 3 ks.

Redayova Jana

Dobry den.Chcem sa informovat ci je mozne zacat s dietou aj ked este dojcim, dcera ma 5 mesiacov.V minulosti som kratkodobo tuto dietu drzala a znasala som ju dobre. Dakujem za odpoved.

Dobrý deň,Počas dojčenia nie je vhodné užívať produkty Profidiet, pretože ketolátky, ktoré sa pri diéte tvoria prechádzajú aj do mlieka a môžu ho chuťovo znehodnotiť.

Lexa

Dobry den, je mozne nasadit dietu Profidiet pri uzivani leku warfarine? Plnou ketozu vyvolat urcite ne, ale je mozne ji uzivat napr. od druhe faze-tzn.ze jiz uzivatel neni v plne ketoze? Pokud ne, tak z jakeho duvodu? Dekuji

Dobrý deň,Áno, od druhej fázy je možné užívať diétu aj keď ste nastavená na warfaríne. Najdôležitejšie je dávať si pozor pri výbere zeleniny. Warfarin je antagonista vitamínu K a najmä listová zelenina obsahuje veľa tohto vitamínu, čo by mohlo narušiť jeho účinok.

Maria

Dobry den p. doktor, viem, ze horcica je v prvej faze zakazana, ale nemohla by sa ani Dia horcica pripadne kremzska? Je problem v tukoch alebo preco sa vlastne nesmie, ked kremzska neobsahuje cukor? Dakujem pekne za odpoved.

Dobrý deň,Nie je pravda, že kremžská horčica neobsahuje cukor. Horčica nie je povolená aj z toho dôvodu, že nutričné zloženie jedál Profidiet je presne nastavené pre účely optimálneho fungovania diéty a iné potraviny, ktoré pridávajú kalórie navyše a menia rozloženie pomerov jednotlivých živín sú nežiadúce.

Gabriela

Dobrý deň Chcela by som sa spýtať od čoho závisí dĹžka jednotlivých fáz ? Na internete existuje viacej bielkovinových diet a všade je to iné. Závísi to od toho koľko chcem schudnúť ? Mám 168 cm a moja hmotnosť je skoro 80 kg. Vekom som po štyridsiatke, takže metabolizmus je už pomalší. Chcela by som mať o 10 - 15 kg menej. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,Áno, závisí to od viacerých parametrov. Jedným z nich je celkové predpokladané množstvo tuku, ktoré je potrebné zredukovať. Ďalším je dynamika metabolizmu atď. Je vhodné, aby ste sa obrátili na špecializované centrum Profidiet, kde Vás na vstupnej konzultácii premerajú na prístroji In body a určia nastavenie konkrétnej fázy. Dĺžka jednotlivých fáz sa potom odvíja od dynamiky redukcie a ďalších faktorov, ktoré sú prísne individuálne. Je preto potrebné redukovať pod odborným dohľadom, aby boli výsledky dlhodobé.

Jarmila

Jak eliminovat negativní vliv bílkovin na ledviny. Co podpoří činnost ledvin?

Dobrý deň,U zdravých ľudí s normálnou funkciou obličiek nie je potrebné nijako špeciálne podporovať ich činnosť. Základom je kvalitný pitný režim. Pokiaľ ide o pacienta s nejakým obličkovým ochorením, potom je rozhodnutie o vhodnosti resp. nevhodnosti diéty, prípadne o jej modifikovanom priebehu predmetom osobnej konzultácie s vyškoleným teraputom a lekárom.

Uršula

Je v poriadku ak človek v prvej fáze má úplne riedku stolicu - hnačku? Nie je to záležitosť jedného dňa, ale trvá to už týždeň.

Dobrý deň,Normálne to nie je. V prvom rade je potrebné vylúčiť iné príčiny hnačky a zároveň si overiť, či nejaká zložka produktu nevyvoláva potravinovú intoleranciu.

Uršula

Ako zistíme či nejaká zložka produktu nevyvoláva potravinovú intoleranciu? Čo odporúčate?

Dobrý deň,Najjednoduhšou metódou je eliminačný test - znamená to, že potravina, pri ktorej je podozrenie na intoleranciu sa prísne vylúči z jedálnička a sleduje sa, či príznaky odoznejú. Ak ste nastavená na Profidiet a nechcete diétu prerušiť, obráťte sa na svojho lekára a pátrajte po iných možných príčinách Vašich ťažkostí. Ak tie budú vylúčené, potom je na mieste diétu prerušiť a zistiť, či sa Váš stav zlepšil. Najvhodnejším riešením je návšteva odbornej ambulancie, kde Vám napr. pomocou ALCAT Testu vedia vyhodnotiť, či máte intoleranciu na niektoré potraviny.

Michaela

Dobry den, moze sa pocas diety pit kava s mliekom alebo capuccino ?Dakujem

Dobrý deň,Mliečne bielkoviny sú povolené až od 3. fázy. Ak však nevypijete kávu bez mlieka, pár mililitrov mlieka do kávy sa dá akceptovať bez zásadného negatívneho vplyvu na priebeh diéty.

Adriana

Dobry den rada by som sa opytala ci je povolene pocas prvej fazy konzumovat proteinovy chlieb. Dakujem.

Dobrý deň,Áno, proteínový chlieb Profidiet je povolený od prvej fázy.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15