Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Lekárska poradňa

MUDr. Ján Vavro

Doktor Vavro je odborným garantom proteínovej diéty Profidiet a odpovedá na vaše otázky v našej poradni. Zaoberá sa zdravou výživou a redukciou hmotnosti už niekoľko rokov a dosahuje veľké úspechy.

Chcete pod jeho vedením tiež úspešne dosiahnuť zmenu životného štýlu a stravovania ako už niekoľko stoviek ľudí? Neváhajte sa ho opýtať v našej poradni a svoju odpoveď dostanete už do 24-48 hodín.

Poradňa proteínovej diéty

Opýtajte sa otázku nášho odborného garanta na proteínovu diétu.
Najpraktickejšie búdu zverejnené v zozname otázok.
Napíšte Otázku

Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Marika

Dobrý deň, pan doktor začala som diétu profidiet, som 12 dní na diéte a pod kolenom sa mi vyhodili drobné vyrážky, ktoré veľmi svrbia. Nikdy som žiadne vyrážky ani alergiu nemala.Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň.

Dobrý deň,Sú dve možnosti: vyrážky buď s diétou nesúvisia, čiže majú inú príčinu a objavili by sa tak či tak, je však pochopiteľné, že si ich s diétou spájate, keďže ide o výraznejšiu zmenu v rámci životosprávy za posledné obdobie. Druhou možnosťou je, že vyrážky sú prejavom precitlivenosti na nejakú zložku produktu, o ktorej ste doteraz nevedeli. Odporúčam Vám použiť masť proti svrbeniu a v prípade, že sa Vám to nezlepší, skúsiť na pár dní diétu vysadiť a sledovať či dôjde ku zmene, ak nie tak je na mieste návšteva kožného lekára.

Vlado

dobri den pan dr. viete mi poradit ci mozem zjest po vydatnej pohybovej aktivite este jedno jedlo? som v druhej faze a pravidelne hravam vecer tenis po ktorom som vzdy velmi hladni. dakujem

Dobrý deň,Po intenzívnej pohybovej aktivite si môžete dať jedno jedlo Profidiet navyše aj bez toho, že Vás k tomu vedie zvýšený hlad. Príjem kvalitných bielkovín po športe je dôležitý, z hľadiska ochrany svalov pred odbúravaním.

Mia

Dobrý deň doktori, užívam denne ráno Euthyrox 88 mikrogramov a mam zníženú hladinu trombocytov. Je takáto diéta pre mňa možná ( našla som v kontraindikáciách - poruchy krvotvorby)

Dobrý deň,Principiálne áno, avšak v miernom režime, čiže určite nezačínať od prvej fázy. Je potrebné poznať príčinu zníženej hladiny trombocytov a na základe toho sa ev. poradiť s Vašim všeobecným lekárom resp. hematológom.

Mária

Dobry den.Chcela by som sa opytat ci je tato dieta vhodna pre zenu ktora sa lieci na maniodepresiu, uziva pravidelne lieky a má dobré rodinné zázemie. Ďakujem

Dobrý deň,Z psychiatrických diagnóz sú kontraindikáciou najmä poruchy príjmu potravy. Bipolárna afektívna porucha (maniodepresia) nie je kontraindikáciou. Problémom môžu byť niektoré lieky užívané pri tejto diagnóze, ktorých nežiadúcim účinkom je priberanie na váhe. Ak je tento nežiadúci účinok prítomný aj u Vás, je vhodné sa poradiť s Vašim lekárom ohľadom prípadného upravenia farmakoterapie.

Seppi

pekny den,zijem v zahranici,moja otazka je ci sa nejako cez skyp naprskonaktovat ohladom poradenstva a zostavenia jedalnicka,alebo to si moze kazdy vybrat produkt aky samu paci?,nenasla som komplet zoznam menu,,poradite v ktorej kolonke,,aj ak.kosicky siu prazdne,Dakujem

Dobrý deň,Pre úspešné nastavenie na redukčný program Profidiet je nevyhnutné absolvovať vstupnú konzultáciu. Štandardne prebieha táto konzultácia formou osobného stretnutia. Konzultácia na diaľku napr. cez Skype nie je štandardný postup, avšak v prípade, že ste dlhodobo v zahraničí, je potrebné sa skontaktovať s konkrétnym centrom a dohodnúť si individuálne podrobnosti resp. možné alternatívy vstupnej konzultácie . Na podstránke "centrá" nájdete zoznam špecializovaných pracovísk s vyškolenými výživovými poradcami.

Luky

pekne pozdravujem pan klein, chcem sa spytat ci je mozne v druhej faze skonzumovat ako prave jedlo cottage syr alebo nizkotucny tvaroh..dakujem

Dobrý deň,Áno, cottage aj tvaroh je možné v druhej fáze konzumovať ako "pravé" jedlo.

Karol

dobry, ked som na dovolenke porusil druhu fazu, mozem sa vratit do prvej? chcel by som to znova nastartovat. dakujem

Dobrý deň,Ak ste na dovolenke porušili režim druhej fázy, postup je nasledovný: objednajte sa na konzultáciu vo Vašom centre Profidiet za účelom absolvovania kontrolného merania na prístroji In body. Na základe výsledkov merania bude určený ďalší postup. Principiálne je možné sa na prechodné obdobie vrátiť do 1. fázy, aby sa proces znovu "nakopol" a potom plynule prejsť späť do druhej fázy. Celé je to ale na konzultácii s Vašim odborným terapeutom, pretože postup je závislý najmä na porovnaní aktuálneho a posledného záznamu z prístroja.

Martina

Dobry vecer pan doktor,chcela by som zacat s vasou dietou,no dojcim dvojrocnu dcerku 2-3 krat denne. Je to podla vas vhodne,alebo mam radsej pockat,kym s dojcenim prestanem? Dakujem a pozdravujem

Dobrý deň,Počas dojčenia diétu neodporúčam, pretože ketolátky, ktoré sa tvoria počas diéty prestupujú do mlieka a chuťovo ho znehodnocujú.

Kajo mozem kukuricu v prvej faze? ď.

mozem kukuricu v prvej faze? ď.

Dobrý deň,Kukurica je v prvej fáze zakázaná ako aj ostatné druhy zeleniny s vysokým obsahom sacharidov.

Tomáš

dobrý deň potrebujem dat dole tak max 5 kg..musim povinne uzivat ten spalovac tukov aby to fungovalo? nemam velmi financie nazvys. dakujem

Dobrý deň,Spomínaný výživový doplnok je určený predovšetkým pre klientov, ktorí majú východiskovú hmotnosť klasifikovanú ako obezita a rovnako pre klientov, ktorí chcú celému procesu trochu pomôcť. Ak však produkt z finančných, alebo iných dôvodov užívať nechcete, spomínaných 5 kg sa dá zredukovať aj výlučne samotnými proteínovými produktami. Proces však bude o niečo pomalší.

Táňa

dobry den pan doktor, rada by som Vám podakovala za cenné rady. dieta mi velmi pomohla aj vdaka vasej pomoci.

Ďakujem srdečne za pochvalu a prajem Vám pekný deň. :)

Renáta

pan dr. co robit aby som nepribrala spat? vsetko dodrziavam dieta je super ale bojim sa ze pride k jojo efektu.

Dobrý deň,Redukčný program je nastavený tak, aby boli sacharidy začleňované späť do jedálnička plynule a postupne a teda nedochádzalo k rýchlemu spätnému naberaniu kilogramov. Týmto dokážeme riziko jojo efektu minimalizovať. Je samozrejme nevyhnutné, aby ste sa počas trvania diéty stotožnili s novými zásadami životosprávy a dodržiavali ich v rámci nového životného štýlu dlhodobo. Ak sa klient po zredukovaní vráti k nezdravému spôsobu výživy, jojo efekt sa dostaví.

Ing. Hanzalík

Pekne Vás pozdravujem pan doktor, som na diéte už druhý týždeň, myslím, že som niečo už aj schudol, avšak stáva sa mi, že ma občas premkne veľká únava. Čím to môže byť spôsobené? Tiež občas dostanem kŕč do nohy. Hlad nepociťujem. Ďakujem vopred

Dobrý deň,Vami popisované ťažkosti bývajú často spôsobené neadekvátnou resp. absentujúcou suplementáciou minerálnych látok. Počas diéty je nevyhnutné suplementovať najmä draslík (s nedostatkom draslíka súvisa kŕče nôh), ale rovnako sa vo zvýšenej miere vylučuje aj sodík (jedným zo symptómov môže byť zvýšená únava), a preto treba viac soliť v úvodných fázach, prípadne suplementovať aj tento minerál.

Hela

pkeny vecer, mozem jest zeleninu z povolenych druhov iba k proteínovým jedlám, alebo si môžem šalát urobiť aj v priebehu dňa keď budem hladna.dakujem

Dobrý deň,Povolené druhy zeleniny je možné konzumovať kedykoľvek v priebehu dňa.

Ivka

Pan doktor som druhy tyzden v prvej faze a trochu sa obavam porusenia v case vianoc..mate nejake rady akym sposobom je najlepsie sa stravovat v tomto obdobi aby to urobilo co najmensiu "neplechu"? urcite sa mi nepodari na stedry den striktne prvu fazu dodrzat ale ocenila by som nejaku radu ako to drzat aspon pod kontrolou. dakujem. Ivica Janíčková

Dobrý deň,Sviatky sú vždy trochu problematické čo sa týka dodržiavania diéty. Poradil by som Vám, aby ste sa vyhli najmä konzumácii vianočných sladkostí, resp. sa snažili ich konzumáciu čo najviac obmedziť. Klasické vianočné jedlá je možné pripraviť aj zdravším spôsobom, napr. vyhnúť sa vyprážaniu a iným nevhodným spôsobom tepelnej úpravy jedál. Ak sa Vám stane, že počas sviatkov dôjde k stagnácii procesu chudnutia, nezúfajte a po skončení sviatkov jednoducho ďalej pokračujte v dodržiavaní pravidiel stravovania v prvej fáze.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15