Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Lekárska poradňa

MUDr. Ján Vavro

Doktor Vavro je odborným garantom proteínovej diéty Profidiet a odpovedá na vaše otázky v našej poradni. Zaoberá sa zdravou výživou a redukciou hmotnosti už niekoľko rokov a dosahuje veľké úspechy.

Chcete pod jeho vedením tiež úspešne dosiahnuť zmenu životného štýlu a stravovania ako už niekoľko stoviek ľudí? Neváhajte sa ho opýtať v našej poradni a svoju odpoveď dostanete už do 24-48 hodín.

Poradňa proteínovej diéty

Opýtajte sa otázku nášho odborného garanta na proteínovu diétu.
Najpraktickejšie búdu zverejnené v zozname otázok.
Napíšte Otázku

Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Karin

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa môže palacinka a omeleta zapíjať s vodou ďakujem.

Dobrý deň,Ak myslíte čistou vodou (nie ochutenou) tak samozrejme, že áno.

Andrea

Dobrý deň, rada by som vedela, či dieta profidiet môže zapričiniť vyrážky na tvári (podkožné). Nikdy predtym som to nemala až teraz, držim dietu 10 dni... Ďakujem

Dobrý deň,Pokiaľ sa nejedná o špecifický prejav precitlivenosti na nejakú zložku produktu, podľa mojej skúsenosti nie je pravdepodobné, že by takáto reakcia mohla byť zapríčinená produktami Profidiet. Sledujte vývoj tých kožných prejavov. V prípade, že sa to nezlepší resp. zhorší, je vhodné poradiť sa s dermatológom.

Vojtěch Král

Dobrý den, dočetl jsem se zde na otázkách, že v první fázi nesmím mléčné bílkoviny. M8 výživová specialistka mi v první fázi doporučila při pocitu hladu sýr cottage, mozarrelu light a nízkotučný jogurt. Je to v pořádku? V případě že ano, mohu konzumovat i nízkotučné sýry jako jsou například olomoucké syrečky ? Děkuji za odpověď.

Dobrý deň,V prvej fáze sa okrem produktov Profidiet nekonzumujú bielkoviny z iných zdrojov. Mliečne produkty sú vhodné až od 3 fázy.

AS

Dobrý deň . Chcem začať chudnúť . Viete mi zostaviť jedálniček na prvú fázu aj s produktami ,tak aby som to zvládla a nehladovala ? Mám 168 cm/84 kg a 56 rokov . Ďakujem

Dobrý deň,V sekcii "Centrá" na stránke profidiet.sk je kompletný zoznam špecializovaných centier, ktoré Vás po úvodnej konzultácii nastavia podľa Vašich individuálnych potrieb na konkrétnu fázu redukčného programu Profidiet. Je potrebné sa iba objednať.

Marta

Dobrý deň, prosím Vás ,je dieta Profidiet vhodná pri užívaní antidepresív?

Dobrý deň,Užívanie antidepresív nie je kontraindikáciou nasadenia diéty.

Renata

dobry den som na diete uz 4 tyzdne a som spokojna mam 150 cm a 135 kg jem iba jedla ktore mam 6 ks 3 sladke a 3 slane a povolenu zeleninu moja otazka je cim mozem nahradit por som nanho alergicka a chyba mi maso mozem jest asi 100 g kuracich prs kazdy druhy den k obedu alebo prvej veceri dakujem

Dobrý deň,Pór môžete nahradiť akoukoľvek zeleninou z povolených druhov, ktorú dobre tolerujete. Živočíšne bielkoviny patria do redukčného programu až od druhej fázy, avšak ak si napr. tie kuracie prsia zaradíte do jedálnička takým spôsobom ako píšete už koncom prvej fázy, zásadný negatívny vplyv na priebeh diéty to mať nebude.

Lydka

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať na možnosť konzumácie cvikly. V prípade, že je od niektorej fázy povolená, aký spôsob prípravy je najvhodnejší?

Dobrý deň,Cvikla je povolená až od 3. fázy. Najoptimálnejší spôsob prípravy je ten, ktorý zachová čo najviac živín, čiže sa treba vyhnúť dlhšej tepelnej úprave. Samozrejme sa vyhnite príprave jedál z cvikly, ktoré neúmerne navyšujú energetickú hodnotu a množstvo prijatých makroživín za deň (napr. boršč a pod.) Najlepšia je postrúhaná do šalátu.

Lukas

Dobrý deň, rad by som sa spýtal či ide o rastlinný, alebo živočíšny proteín. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý deň,Jedlá Profidiet obsahujú proteíny z mlieka, sóje a vaječného bielka, čiže ide o bielkoviny rastlinného aj živočíšneho pôvodu.

Jana V.

v 1 fáze sa môže konzumovať kel ?

Dobrý deň,Áno, kel je v 1. fáze povolený.

Mirka

Dobry den. Chcem sa opýtať. Som v prvej fáze 8 den. Schudla som 3.4kg na váhe. Mám 180 cm vysku a 98.5kg a 39rokov. Otázka je ze som dnes porusila rezim. Ranajky puding obed omeleta a poobede som zjedla rozok s maslom a šunkou. Co v takomto pripade ? Uz dalsie dva jedla nejest? Mam z toho vycitky ale neodolala som. Dakujem za odpoved.

Dobrý deň,Rožok s maslom a šunkou je samozrejme veľké porušenie prvej fázy, avšak nezúfajte. Takéto "zlyhania" nie sú neobvyklé najmä na začiatku redukcie, kedy nie sú výsledky ešte výraznejšie hmatateľné a rovnako ešte kompletne neprebehla psychologická adaptácia na nový a zvyčajne zásadne odlišný spôsob stravovania, na aký ste boli zvyknutá. Určite však nevynechávajte jedlá Profidiet, ktoré máte ešte dnes skonzumovať, pretože je nevyhnutné, aby ste prijali dostatočné množstvo bielkovín. Ketóza sa týmto prehreškom spomalí, resp. pozastaví, ale treba to jednoducho hodiť za hlavu a pokračovať v predpísanom režime. Prajem veľa síl a motivácie pri redukcii.

Ivana

Dobrý večer, prosím chcem sa spýtať, pri výrobku cestoviny z bolonskou omáčkou by som potrebovala vedieť z čoho sú vyrobené rezance, nie je to tam poznačené..../sú pšeničné?/ Som bezlepková preto sa pýtam.... Ďakujem vopred za odpoveď.

Dobrý deň,Rezance sú pšeničné, čiže tento výrobok nie je vhodný pre celiatikov alebo ľudí, ktorí lepok z rôznych príčin netolerujú. Každý produkt má okrem zloženia samostatne vypísané aj všetky alergény.

Katka

Potrebujem ukľudniť, moja priateľka ma upozornila, že si pri ketogénnej diéte môžem poškodiť obličky. Som zdravá, s obličkami som nemala doposiaľ problémy, iba raz zápal močového mechúra. Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,Nemusíte sa obávať. Ľudia so zdravými obličkami nie sú ohrození rizikom poškodenia obličiek pri zvýšenom príjme bielkovín. Profidiet je vysokoproteínová diéta vzhľadom k pomeru voči ostatným makroživinám. Ich absolútne množstvo je však práve také, aby ste mali chránené svalové tkanivo pred využívaním ako zdroja energie, čiže bielkoviny, ktoré skonzumujete vaše telo využije. Nedochádza teda k nadmernému vylučovaniu bielkovín obličkami, ktoré telo nestíha zužitkovať. Aj vedecké štúdie potvrdzujú, že vyšší príjem bielkovín v určitom špecifickom časovom intervale nemá u zdravých ľudí negatívny vplyv na funkciu obličiek.

Alica

Prosím Vás, mám 20 kg nadváhy, 30 rokov a som pol roka po druhom pôrode. Kilá nejdú dole, už so z toho na prášky, nakoľko ma to dosť frustruje. Stále kojím a chcem vedieť, či by to bolo aspoň v obmedzenej miere pre mňa vhodné, aby som nespôsobila problémy alebo počkať po skončení dojčenia. Nemám svedomie malého odstaviť pre moje problémy. Ďakujem.

Dobrý deň,Redukčný program Profidiet nie je vhodný pre dojčiace ženy. Problémom je fakt, že ketolátky prechádzajú do mlieka a chuťovo ho znehodnocujú. Je preto potrebné počkať kým dojčenie ukončíte

Jarmila

Dobrý deň, základom prvej fázy je dodržať pomer 50:50 sladkých a slaných jedál. Ak mi nechutia koktejly a pudingy, môžem ich nahradiť v 1. fáze slaným jedlom? Ďakujem.

Dobrý deň,Ak Vám nevyhovujú niektoré sladké príchute, môžete ich nahradiť slaným instantným jedlom. Treba si však dávať pozor na 3 slané produkty - Cestoviny na bolonský spôsob, Parmentier, a Fazuľky na chilli korení. Tieto možno v prvej fáze konzumovať iba 1x za deň a iba každý druhý deň.

Jana

Zdravím Vás pán doktor! Chcem vedieť, či by som mohla od tretej fázy používať kečup, kupujem so stéviou, keď sa dá, veľmi mi chýba tá chuť. A tiež by bolo vhodné použiť tatárku light? Ďakujem

Dobrý deň,Kečup a tatárska omáčka sú dochucovadlá, ktorá sa všeobecne nepovažujú za najvhodnejšiu súčasť racionálnej výživy. Niektorí ľudia sa však nedokážu definitívne zbaviť určitých nevhodných potravín, a preto hľadajú alternatívy. Potraviny ako kečup so stéviou alebo tatárska omáčka light sa ale dajú považovať iba za tzv. "menšie zlo". Okrem nevhodného nutričného zloženia sú problémom aj rôzne potravinové aditíva, a preto najschodnejšou cestou je príprava domácej verzie kečupu alebo tatárskej omáčky. Ak si tieto dochucovadlá pripravíte doma, viete aké suroviny použijete a nemusíte sa obávať rôznych "skrytých" ingrediencií. Počas trvania redukčného programu Profidiet Vám však tieto dochucovadlá neodporúčam používať, nanajvýš až od druhej polovice 3. fázy výnimočne a v malom množstve.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15