Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Lekárska poradňa

MUDr. Ján Vavro

Doktor Vavro je odborným garantom proteínovej diéty Profidiet a odpovedá na vaše otázky v našej poradni. Zaoberá sa zdravou výživou a redukciou hmotnosti už niekoľko rokov a dosahuje veľké úspechy.

Chcete pod jeho vedením tiež úspešne dosiahnuť zmenu životného štýlu a stravovania ako už niekoľko stoviek ľudí? Neváhajte sa ho opýtať v našej poradni a svoju odpoveď dostanete už do 24-48 hodín.

Poradňa proteínovej diéty

Opýtajte sa otázku nášho odborného garanta na proteínovu diétu.
Najpraktickejšie búdu zverejnené v zozname otázok.
Napíšte Otázku

Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Veronika

Dobry den, mna by zaujimal denny energiticky prijem pri tejto diete..? neviem najst tuto informaciu, dakujem.

Dobrý deň,Jeden proteínový prípravok Profidiet má cca 400-500 KJ. V prvej fáze sa tieto produkty konzumujú v množstve 4-5 za deň, pričom k príjmu treba pripočítať aj energetickú hodnotu zeleniny, ktorú konzumujeme povinne.

Mirka

Dobrý deň p. Dr prosím, poraďte mi. držím diétu Profidiet už 7 dní a stále sa trápim s problémom hladu. Aj som pridala jedno jedlo, aj sa snažím piť dostatok tekutín ale hlad je veľký. čo mám robiť? Ďakujem za odpoved

Dobrý deň,Vyskúšajte výživový doplnok Profidiet - Obmedzenie hladu, skorocel indický (Psyllium) alebo iný typ rozpustnej vlákniny.

Mirka

zdravim pan doktor, viete mi poradit aky typ pohybovej aktivity je najvhodnejsi pri diete? dakujem

Dobrý deň,Počas diéty Profidiet je vhodná kombinácia silového tréningu (udržanie svalovej hmoty) a kardio-vaskulárneho cvičenia, tzv. kardia (podpora spaľovania tukov). Nové výskumy ukazujú, že účinnejšie ako klasické kardio je intervalový tréning (HIIT). Vybrať si môžete akýkoľvek druh pohybu podľa Vašich preferencií (beh, švihadlo, bicykel, plávanie).

Danka

pozdravujem Vas pan doktor, chcela by som sa opytat aky je Vas nazor na ovocne dzusy. dakujem

Dobrý deň,Ovocné džúsy, ktoré kúpite v obchode majú veľké množstvo cukru, ktorého obsahom sa často približujú sladeným nápojom typu kola, a preto nie sú vhodné na pravidelnú konzumáciu nie len počas chudnutia, ale ani v rámci dodržiavania zásad zdravej životosprávy. Zdravšou alternatívou sú čerstvé doma odšťavené džúsy, avšak ani tieto by nemali byť konzumované pravidelne. Keď z ovocia použijete iba šťavu, prichádzate o množstvo prospešných látok v dužine a rovnako zvyšujete príjem fruktózy omnoho viac, ako keď skonzumujete čerstvé ovocie v celku.

Danka

pozdravujem Vas pan doktor, chcela by som sa opytat aky je Vas nazor na ovocne dzusy. dakujem

Dobrý deň,Ovocné džúsy, ktoré kúpite v obchode majú veľké množstvo cukru, ktorého obsahom sa často približujú sladeným nápojom typu kola, a preto nie sú vhodné na pravidelnú konzumáciu nie len počas chudnutia, ale ani v rámci dodržiavania zásad zdravej životosprávy. Zdravšou alternatívou sú čerstvé doma odšťavené džúsy, avšak ani tieto by nemali byť konzumované pravidelne. Keď z ovocia použijete iba šťavu, prichádzate o množstvo prospešných látok v dužine a rovnako zvyšujete príjem fruktózy omnoho viac, ako keď skonzumujete čerstvé ovocie v celku.

Peter

Potrebujem schudnúť súrne, idem na výmenu bedrového kĺbu. Lekár mi prikázal dať dole 20 kg, ale ja sa trápim, nejde to potreboval by som nakopnúť. Športovať sa mi nedá. Uz som si preštudoval Vašu stránku, ale ja som endokrinologicky pacient, nie je to také hrozné, ale beriem lieky. Poraďte mi, ako na to aby som si nepohorsil.

Dobrý deň,20 kilogramov sa nedá schudnúť „súrne“ pokiaľ má byť výsledok trvalý. Pred operáciou je však akýkoľvek pokles priaznivý, a preto je najlepšie neváhať a jednoducho začať už dnes. Z hľadiska motivácie a prekonzultovania Vášho zdravotného stavu kontaktujte jedno z našich odborných centier. Tam Vám zároveň podrobne vysvetlia priebeh redukčného programu a nastavia ho podľa Vašich individuálnych potrieb.

Lucia

Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať na 2 otázky: 1. som prvý týždeň v prvej fáze a za ten čas som mala len 3 krat stolicu, je to normálne, alebo potrebujem si zakúpiť na to vitamíny. A ak áno, ako ich používať... 2. po týždni váženia som schudla len jedno kg zrýchli sa to? ako dlho trvá kým telo začne spaľovať tuky? mam 27r. výška 160cm a váha 72 kg ( dodržiavam všetko jedla 1:1 sladke a slane + spaľovač tukov + zelenina) Ďakujem za odpoveď

Dobrý deň,1. Ak máte problémy so zápchou, je dôležité dôsledne dodržiavať pitný režim a konzumovať dostatok vlákniny. Niektorým ľudom pomáha vypiť pohár teplej vody na lačný žalúdok. 2. Nemá zmysel sa vážiť po týždni od začatia diéty, na začiatku dochádza aj k odvodneniu, takže kilo dole po týždni môže byť zavádzajúci údaj. V priebehu prvého týždňa telo tuky začne spaľovať, treba mu však nechať čas kým sa na toto nové metabolické nastavenie adaptuje.

Marcela

Dobrý deň je mozne schudnutim zmiernit vysoky krvny tlak? moja doktorka mi prikazala schudnut a vraj sa mi potom upravi aj tlak ale chcel by som vediet aj vas nazor. ď.

Dobrý deň,mnohé veľké epidemiologické štúdie potvrdili vzťah medzi obezitou a hypertenziou, a preto je normalizácia percenta telesného tuku jedným z hlavných ovplyvniteľných krokov pri optimalizácii krvného tlaku.

Anita

Dobrý deň,Mám iba jednu obličku je pre mňa táto diéta vhodná? pani doktorka mi odporucila schudnut ale ja sa neviem zbavit zavislosti od cokolady :) dakujem za odpoved. pekny den

Dobrý deň,Bohužiaľ neporušená činnosť obidvoch obličiek je nevyhnutná, a preto je táto diéta pre Vás kontraindikovaná. Ak chcete schudnúť a jedným z Vašich hlavných problémov je "závislosť" od čokolády, chuť na sladké sa dá riešiť zdravšími nízkoenergetickými alternatívami s nízkym obsahom cukrov a škodlivých tukov napríklad tvaroh dosladený stéviou a pod.

Mirko

chcel by som sa opytat preco zakazujete niektore durhy zeleniny..doteraz som bol v tom ze vsetka zelenina je dobra na chudnutie dkaujem.

Dobrý deň,Vo všeobecnosti platí, že zelenina je zdravá a mala by sa konzumovať s každým jedlom, ideálne až 500 g denne. V rámci racionálnej životosprávy majú všetky druhy zeleniny dôležité postavenie, avšak počas úvodných fáz redukčného programu Profidiet, kedy minimalizujeme prísun cukrov, obmedzujeme zeleninu, ktorá má vyšší obsah sacharidov, aby sa klient dostal do efekívnej nutričnej ketózy. To je jediný dôvod, prečo určité druhy zeleniny v prvých dvoch fázach odporúčame nekonzumovať.

Marek

zdravim chcel by som sa opytat ci odporucate po diete v ramci udrziavacej fazy konzumovat fitness musli alebo podobne produkty..vsade to reklamuju ako zdrave ale ja tomu velmi neverim tak sa pytam odbornika dakujem vopred

Dobrý deň,Bohužiaľ väčšina potravín, ktoré sa v supermarkete označujú ako "nízkotučné", "fitness" a podobne nemajú so zdravou životosprávou nič spoločné. Musli, cereálie a podobné raňajkové produkty majú často na obale deklarovaný obsah rôznych prospešných látok, ale to nič nemení na fakte, že obsahujú veľké množstvo rýchlych cukrov a preto by som ich na raňajky určite neodporúčala. Príkladom sacharidových ale zdravých raňajok je ovsená kaša s lesným ovocím.

Jarka

dobrý den rada by som sa poradila. Za posledného pol roka som extremne pribrala - asi 20 kg s tym ze som absolutne nic nemenila na svojom stravovani a pohybovej akitivte..je mozne ze su to rozhadzane hormony alebo nieco? mam 27 rokov takze to nemozu byt zmeny suvisiace s prechodom. dakujem pekne

Dobrý deň,Ak ste skutočne nezmenili životosprávu a pribrali ste 20 kg za pol roka, je potrebné navštíviť endokrinologickú ambulanciu. Samotné chudnutie je až druhým krokom po vylúčení resp. správnom zaliečení endokrinologickej poruchy.

Jano

Dobrý deň chcel by som sa opytat na vas nazor na vajicka..doteraz vsetci dokola tvrdili ze zltka su zle lebo obsahuju cholesterol a prispievaju teda k infarktu nedavno som som pocul pravy opak. ako je to teda? ď.

Dobrý deň,Najdôležitejšia je kvalita. Nutričné zloženie domácich vajíčok je neporovnateľne lepšie ako vajíčok z klietkového chovu, ktoré kúpite v supermarkete. Ak sa ale rozprávame o vajíčkach všeobecne tak platí, že výživové odporúčania, ktoré považovali vaječné žĺtky za nezdravé sú už prekonané a neplatné. Mnohé štúdie ukazujú, že cholesterol v žĺtku má iba nepatrný vplyv na obsah cholesterolu v krvi u zdravých ľudí (výnimkou sú napr. pacienti, ktorí trpia familiárnou hypercholesterolémiou) a teda sa nepodieľa na patogenéze srdcovo-cievnych ochorení. Žĺtok navyše obsahuje prevažnú väčšinu prospešných látok vo vajíčkach ako sú vitamín A, vitamíny skupiny B, cholín, fosfor, selén, antioxidanty - luteín, zeaxantín atď. Vajíčka sú teda po novom považované za zdravú a nutrične bohatú potravinu.

Viki

pekny den prajem pan doktor, chcem sa opytat na chia semienka..uz som po diete, podarilo sa mi schudnut 23 kg, a na odporucanie znamej som tieto semianka zaradila do stravovania v ramci zdravsej zivotospravy aby sa mi kila nevratili naspat..su v poriadku? nepribera sa z nich? dakujem pekne

Dobrý deň,Chia semienka sú v dnešnej dobe veľmi populárne a právom. Pochádzajú z rastliny Salvia hispanica, ktorá sa prirodzene vyskytuje v oblasti Mexika a Guatemaly a už starí Mayovia a Aztékovia poznali ich priaznivé účinky. Napriek tomu, že obsahujú vysoké percento sacharidov, prevažnú väčšinu tvorí vláknina - v 100 g semienok je cca 42 g sacharidov, z toho až 35 g tvorí vláknina. Okrem obsahu minerálov a stopových prvkov sú jedným z najlepších rastlinných zdrojov omega 3 mastných kyselín. Ich pravidelná konzumácia sa teda úplne zhoduje so zásadami zdravej životosprávy.

Juraj

zdravim mozu sa v tretej faze jest cierne olivy? dakujem

Dobrý deň,Áno, od tretej fázy sú olivy povolené, avšak maximálne 5 ks do šalátu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15