Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Lekárska poradňa

MUDr. Ján Vavro

Doktor Vavro je odborným garantom proteínovej diéty Profidiet a odpovedá na vaše otázky v našej poradni. Zaoberá sa zdravou výživou a redukciou hmotnosti už niekoľko rokov a dosahuje veľké úspechy.

Chcete pod jeho vedením tiež úspešne dosiahnuť zmenu životného štýlu a stravovania ako už niekoľko stoviek ľudí? Neváhajte sa ho opýtať v našej poradni a svoju odpoveď dostanete už do 24-48 hodín.

Poradňa proteínovej diéty

Opýtajte sa otázku nášho odborného garanta na proteínovu diétu.
Najpraktickejšie búdu zverejnené v zozname otázok.
Napíšte Otázku

Súhlasím so spracovaním osobných údajov.

Vladimira Kypetova

Dobry den, chcem sa opyrat, ci vasa dieta je vhodna aj pri problemoch so stitnou zlazou.Beriem lieky L-thyroxin 150 a chcem sa opytat, ci by som pomocou vasich produktov dokazala napriek problemu so stitnou zlazou schudnut. Som po dvoch sekciach a kvoli komplikaciam v oboch tehotenstvach som dost pribrala. Dakujem za odpovede. S pozdravom Kypetova

Dobrý deň,je vhodná, ale v miernejšom režime, treba začať od 2. fázy. Dynamika redukcie tiež záleží od aktuálneho funkčného stavu štítnej žľazy a úspešnosti liečby. Podrobnosti nastavenia redukčného programu a tiež špecifiká vzhľadom na Vašu diagnózu je najlepšie konzultovať s odborníkom v niektorom z našich centier.

Julia40

Dobrý deň pán doktor, Už pól roka sa liečim na imunitné ochorenie lichen ruber planus.Uspesne liečbu zvládam a tak sa chcem opýtať ci môžem začať s touto diétou keď beriem Neotigason 10mg 1xdenne? Ďakujem za odpoved. Julia

Dobrý deň,počas užívania tohto lieku môžete redukovať s našimi prípravkami, avšak je potrebné začať od menej prísnej fázy (2-3) a tiež pravidelne sledovať krvný tlak, hladiny lipidov v krvi a vyhnúť sa užívaniu výživových doplnkov s obsahom vitamínu A a tiež produktov fortifikovaných o tento vitamín.

Sonja

Dobrý deň pán doktor. Chcela by som vedieť,ako mám začať a hlavné s čím dietu? Pribrala som za 5 rokov 24 kg a už musím niečo zo sebou robiť. Ďakujem Vám za Vašu radu,pomoc a cije jedálniček.

Dobrý deň,na Vašu otázku je veľmi ťažké zodpovedať v rámci poradne. Na našom webe je kompletný zoznam špecializovaných pracovísk, kde Vám odborníci vysvetlila princíp redukčného programu Profidiet a tiež Vám zostavia personalizovaný jedálniček presne podľa Vašich individuálnych potrieb.

Jaroslava

Dobry den prajem. Na tejto "sackovej strave", (ako som si ju sama pomenovala), som od 19.02. t.r. a až do Veľkej noci, t.j do 31.03. som bola ukazkova. Pocas velkonocnych sviatkov som porusila, lebo som nedokazala odolat lakadlom velkonocneho stola a aj vinko bolo a vlastne da sa povedat, ako sledujem svoj stolovy kalendar, do ktoreho som si pisala poznamky a priznavala som sa k svojim prehreskom, uz bolo viac dni, kedy som porusovala ako dni, kedy som bola prikladna papacka sackov a jedneho hlavneho jedla. Ako sledujem svoje poznamky, uplne som sa "opustila" v maji,,aj ked "sacky" som si este kupovala, ale uz som ich mixovala krizom krazom s chlebom, vinkom, sladkostami. No cele zle. Moje dovtedajsie usilie a vysledky som zabila pravidelnymi dennodennymi davkami cerstveho bochnika chleba a peciva, ktore som dovtedy, t.j. do zacatia uzivania vasich produktov, paradoxne nevyhladavala a konzumovala ozaj prilezitostne, skor sviatocne. Spamatala som sa, urobila som si mesacny nakup a striktne "poslucham" od 16.07. t.r. V baliku mi boli pribalene ako bonus Fazulky na chilli, za co velmi velmi dakujem, lebo mi to rozsiri moje chutove obzory, ale zaroven s tou radostou vyvstal problem, a sice - Kedy mam tieto fazulky konzumovat? Ako veceru? Ako olovrant? Nikde som sa to nedocitala, vlastne pri ziadnych produktoch. Idem podla nastaveni, ako ma nastavila v jednom z vasich centier ochotna poradkyna. Ale, ako som dnes browsovala po Vasej stranke ale ze uplne detailne, lebo vo Vasich radach a odporucaniach sa spomina 1. az 4. faza, tak som sa nalogovala na cast, kde detailne opisujete 1. az 4. fazu, lebo doteraz som nic neriesila, spoliehala som sa uplne na poradkynu (vysledky su, aj ked nie take enormne, ale sama sebe sa pacim a som zatial spokojna, preto pokracujem dalej, aby som uz nemusela pisat "zatial"), no a vidim, ze nieco nie je okejko. Zacinala som urcite od 1. fazy, lebo som povedala poradkyni, aby bola na mna prisna, chcela som zhodit 10 kg (pociatocna vaha bola 74,5 kg, sucasna 66 kg), tak ma nastavila ranajky, desiata a olovrant sladky instantny napoj, obed vlastny (povolene druhy masa, ryb, zeleniny) a vecera instatna polievka, t.j. ja som mala od zaciatku a tak som vlastne az doteraz nastavena na 4 instantne jedla a 1 hlavne. Je to v pohode? A ak nie, upravim, ale ktoreho "sacku" sa mam vzdat? Ktoreho jedla myslim. Ak sa chcete opytat, ci mi to vyhovuje teraz, tak odpovedam ANO, lebo mam rada napoje a aj dezerty sladke (nikdy som si neobjednala vlastne nic ine, ziadne omelety a ani ine jedla, ktore ponukate, lebo by som nevedela, kedy to mam jest a aj je pohodlnejsie chodit so shakerom, premiesat, vypit, prip. zjest mussli tycinku a nemusim nic riesit. Pisem dlho. Vopred Vam dakujem za Vasu odpoved. Jaroslava

Dobrý deň,režim 4 instantné jedlá + jedno pravé jedlo zodpovedá 2. fáze. Čo sa týka produktov, na našej stránke keď si rozkliknete konkrétny produkt, je tam informácia od ktorej fázy je vhodný. V druhej fáze, na ktorú ste nastavená môžete Chilli fazuľky konzumovať v ktorejkoľvek časti dňa avšak maximálne 1x za deň. Redukčný program pozostáva zo 4. fáz, čiže postupne musíte prejsť všetkými 4. fázami, aby bol program úspešný. Nie je preto vhodné aby ste počas celej diéty boli nastavená iba v rámci jednej fázy. Tiež je dôležité dodržiavať pomer sladkých a slaných jedál 50:50 a pravidlo, že ak ste v 2. fáze "x" času, v nasledujúcej fáze by ste mali byť dvojnásobok času.

Ingrid Czvedlerová

Dobrý deň, chcem sa spýtať ohľadom jednej našej pacientky Začala v máji t.r s našou diétou ,teraz bola na odberoch a vyšlo jej pri pečeňových testoch vyššia hodnota, či to môže byť s našou diétou alebo s ňou nemá nič spoločné Ďakujem pekne

Dobrý deň,ak nemal klient/pacient preexistujúce (pred nasadením diéty diagnostikované) pečeňové ochorenie (cirhóza, hepatitída, insuficiencia atď.) diéta je bezpečná. "Vyššia hodnota pečeňových testov" je veľmi všeobecná informácia, je dôležité aké konkrétne parametre boli zvýšené a v akých hodnotách. Je nutná ďalšia diferenciálna diagnostika.

Ingrid

Dobry den prajem, je mozne konzumovat od prvej fazy len "sladke" jedla, pravdaze len tie urcene na prvu fazu, nakolko mi slane nechutia? Dakujem

Dobrý deň,konzumáciu výlučne sladkých jedál neodporúčam. Je to najmä z toho dôvodu, že slané príchute obsahujú viac sodíka, ktorý sa vo zvýšenej miere z organizmu počas diéty stráca. Pre dlhodobú udržateľnosť je tiež dôležité, aby bola strava chuťovo vyvážená. Skúste skombinovať slané príchute z oboch radov produktov Profidiet - fit aj exclusive. Na našej stránke v sekcii Blog/Recepty sú tiež k dispozícii recepty zo slaných príchutí, ktoré pripravila p. Ihringová, ktorú poznáte zo súťaže Master Chef. Vyskúšajte ich!

vera

Dobrý deň, po úspešnej diéte ( - 13 kg) som po 3 rokoch som znova niečo pribrala, a chcela by som sa znova schudnúť cca 6kg .( mám otázku, či pri 1. fáze si môžem do jedál pridať suroviny napríklad do ovsenej kaše, pár 3-4 kúsky sušeného ovocia, alebo 2 orechy, alebo chia semienka...či týmto proces 1. fázy celý naruším, alebo len spomalím. a keď jeden deň v týždni poruším, či je to tiež veľký problém. ďakujem

Dobrý deň,sušené ovocie a orechy proces nenarušia, maximálne spomalia. Chia semienka sú povolené v malých množstvách. Ak porušíte jeden deň v týždni, závisí od charakteru toho porušenia. Či je to porušenie myslené na celý deň, alebo napríklad iba na desiatu a pod. a tiež do akej miery. Ak chcete schudnúť 6 kg a 1. fáza je pre Váš príliš prísna, stačí, ak si nasadíte 2 resp. 3 fázu a schudnete tiež, aj keď to samozrejme bude trvať dlhšie.

Jana

Dobry den, mozem pocas prvej faz diety uzivat vyzivovy dopnok - leglon (ostrpestrec mariansky) a pangamin? Je vhodne pitie bylinkoveho caju na cistenie obliciek? Dakujem za odpoved.

Dobrý deň,spomenuté výživové doplnky je možné počas prvej fázy užívať.

Lucia

Dobry. Držim s kamaratkou vasu dietu uz druhy tyzden a mame rovnaky problem. Dostali sme menštruaciu o 12 dni skor ako sme mali, aj napriek uživaniu antikoncepcie. Je to normalne ??? co to sposobilo ???? Dakujem

Dobrý deň,ťažko sa hodnotí príčinnosť medzi nasadením diéty a zmenou dynamiky krvácania počas užívania antikoncepcie bez poznania ďalších súvislostí. Možnou príčinou môže byť príliš rýchla redukcia.

jana

Dobrý den prajem, pri mojej výške 167cm, važim 65kg, potrebovala by som schudnut asi 5-6 kg, ako na to,.....dakujem

Dobrý deň,pri takejto menšej redukcii Vám odporúčam začať na krátku dobu s 2. fázou (1-2 týždne), potom prejsť na 3. fázu a tú dodržiavať až kým sa nedostanete na Vašu cieľovú hmotnosť. Pre Viac informácii kontaktujte jedno z našich vyškolených pracovísk, ktoré pôsobia v rámci celého Slovenska. Zoznam nájdete na podstránke "Centrá".

Jarmila Borikova

Dobrý deň prajem, chcem sa spýtať ako to funguje,čítam tu o fázach,našla som to iba teraz, ďakujem.

Dobrý deň,redukčný program prebieha v štyroch po sebe nasledujúcich fázach. Prvá fáza je určená najmä pre klientov s obezitou 1 a 2. stupňa, prípadne ako štartovacia fáza krátkeho trvania (do 1 týždňa) pre klientov s nadváhou, ktorí sa neliečia na žiadne z ochorení v zozname kontraindikácií. 1. fáza je veľmi nízkoenergetická a nízkosacharidová a spočíva v kompletnej náhrade bežnej stravy proteínovými jedlami Profidiet. Postupne od 2. fázy sú do jedálnička zaraďované aj bežné "pravé" jedlá a tiež prichádza k opätovnému postupnému návratu sacharidov do stravovacieho režimu. Pre ďalšie podrobnosti Vám odporúčam kontaktovať jedno z vyškolených pracovísk (centier) kde Vám v rámci vstupnej konzultácie vysvetlia všetky podrobnosti.

Martina

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či môžem na konci II. fázy diéty kurací/slepačí vývar plný zeleniny na večeru? Taký domáci varený. Alebo či je vôbec možné nejaké doma robené polievky konzumovať počas tejto diéty. Dakujem

Dobrý deň,samozrejme ze môžete. Zopár dôležitých vecí by som však rád zdôraznil: ak robíte vývar z kupovaných kuracích chrbtov a/alebo krídel, tam nie je po uvarení veľa mäsa - je totiž dôležité, keďže táto polievka v druhej fáze predstavuje to jedno "pravé" jedlo, aby obsahovala dostatok bielkovín. Ak robíte vývar z celej sliepky, tu samozrejme problém nie je. Ďalšia rada: koreňový zelenina má dosť sacharidov, čiže s tou opatrne aby vývar nebol príliš sladký. Je tiež vhodné vývar po uvarení nechať minimálne cez noc odstáť v chlade aby sa na vrchu vyzrážal tuk, ktorý treba následne odobrať, aby nebola polievka príliš mastná. Najlepšie je vývar po uvarení "vylepšiť" a vyčistiť čím uvaríte tzv. Consommé. Čo sa týka iných domácich polievok, tu platia podobné zásady: dostatok bielkovín a polievka nesmie byť príliš sladká a mastná.

Dáša

Dobrý deň prosím Vás môže sa tato dieta praktizovat aj pri kojení? Ďakujem

Dobrý deň,pri dojčení je nasadenie diéty kontraindikované (vylúčené) čiže so začatím treba počkať kým dojčenie ukončíte.

Lenka

Dobrý večer prajem. Je to týždeň čo sa nachádzam v I.faze diéty. Za ten čas som však. akosi sú pre mna 4 jedla profidiet počas dňa veľa. Nevladzem zjesť každé jedlo a večeru takmer pravidelne vynechávam. Je to problém? Môže to spomaliť chudnutie keď nezjem pravidelne 4 chody jedla? Ďakujem za odpoved

Dobrý deň,chudnutie to spomaliť nemôže, práve naopak, avšak na úkor svalového tkaniva, čo je nežiadúce. Je potrebné za deň zjesť aspoň tie 4 jedlá aby organizmus prijal dostatočné množstvo bielkovín za účelom ochrany svalového tkaniva pred odbúravaním ako zdroja energie. Ak Vás jedlá zasycujú až príliš tak Vám odporúčam voliť skôr tie, ktoré majú tekutú konzistenciu (polievky, koktejly), tie spravidla majú nižší index sýtosti ako tuhé jedlá.

Edita

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo si mám predstaviť pod "príloha bohatá na sacharidy" pri 3. fáze. Ďakujem

Dobrý deň,"príloha bohatá na sacharidy" znamená detskú porciu komplexných sacharidov - ryža, zemiaky, celozrnný chlieb a pod.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15