Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Chudnúť sa dá aj sladko

Chudnúť sa dá aj sladko

Chudnúť sa dá aj sladko

Mnoho ľudí, ktorí by aj chceli schudnúť, odradí od diéty absencia sladkostí. Niektorí ich k životu vôbec nepotrebujú, iní si bez sladkého potešenia nevedia svoj život ani len predstaviť. Dobrou správou je, že chudnúť sa dá aj „sladko“.

Hoci si väčšina ľudí myslí, že popri diéte nemôže jesť sladké, nie je to úplne tak. Samozrejme, bežné sladkosti typu snickers či horalka treba z jedálnička vylúčiť. Neznamená to však, že sa chudnúť nedá aj chutne. Treba iba vedieť, po ktorých surovinách siahnuť.

1. Zelenina

Zelenina by mala byť pri chudnutí vašou prvou voľbou, keď vás prepadne chuť na sladké. Okrem niektorých sladkých druhov má zelenina nízky obsah kalórií a zároveň vysoký obsah živín ako sú vitamíny, minerály a vláknina. Vďaka vysokému obsahu vody a vlákniny vás tiež zelenina dokáže udržať dlho nasýtených.

Samozrejme, aj zelenina je sladká vďaka fruktóze – cukru. Treba preto sladkú zeleninu ako červenú papriku či mrkvu jesť s mierou. Ideálne ráno alebo hneď po obede. Pri proteínovej diéte je vhodné sa sladkým druhom vyhnúť v prvých fázach chudnutia.

2. Oriešky

Oriešky samy o sebe nie sú sladké, no dokážu pomôcť, keď má človek maškrtnú chvíľku. Mnoho ľudí sa im pri chudnutí vyhýba – obávajú sa, že z nich priberú. Je pravda, že oriešky obsahujú mnoho tukov a sú preto bohaté na kalórie. V malom množstve sú však vhodnou alternatívou sladkých keksíkov.

Vedci dokonca potvrdili, že v niektorých prípadoch môžu pomôcť pri chudnutí. Ak ich totiž konzumujeme pravidelne v malých množstvách, stimulujú u nás tvorbu serotonínu – hormónu, ktorý v tele nielen vyvoláva pocit šťastia, ale aj potláča chuť do jedla.

Orechy vám tak môžu pomôcť v tom, že prijmete menej tuku z ťažkých a tučných jedál. Okrem toho tuk z orieškov spracuje vaše telo jednoduchšie.

3. Sladké tyčinky

Zelenina ani orechy sa nedajú jesť stále dokola. Okrem toho v niektorých prípadoch má človek skutočne chuť na sladkú tyčinku, nie na šalát či uhorku. Ani to nie je pri diéte vylúčené.

Treba si však vyberať zdravé tyčinky – bohaté na proteíny a s nízkym obsahom tukov či cukrov. Súčasťou proteínovej diéty Profidiet sú preto aj sladké tyčinky s rôznymi príchuťami. Obsahujú vhodný pomer bielkovín, tukov, sacharidov a vlákniny tak, aby vám okrem chuti na sladké pomohli aj s chudnutím.

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Zanechajte komentár