Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Späť do formy po Veľkej noci

Späť do formy po Veľkej noci
27. marec, 2024 0 Komentár

Späť do formy po Veľkej noci

Veľká noc je významným a dôležitým sviatkom pre mnohých ľudí. Je to to krásny čas plný radosti a spoločne stráveného času s rodinou a najbližšími.

Okrem toho, že je tento sviatok významný svojimi tradíciami a dobrým jedlom, je veľkým pokušiteľom pre ľudí, ktorí sa snažia schudnúť. V tomto článku sa dozviete, ako zvládnuť tieto dni bez toho, aby ste porušili pravidla diéty.

Ako si môžeme nahradiť ''nezdravé'' chody počas týchto sviatkov? 

Namiesto celých vajíčok si dajme len vaječný bielok bez pridanej masti v kombinácií so zeleninovým šalátom, šunku zvoľme s nižším obsahom tuku alebo si pripravme dusené kuracie mäso namiesto mastnej šunky. Namiesto sladkosti a koláčov sa môžeme sústrediť na čerstvé ovocie alebo zeleninu, prípadne odporúčame vyskúšať sladké proteínové koláčiky s nízkym obsahom tukov a sacharidov Profidiet, ktoré budú skvelou náhradou sladkých pokrmov.

Je dôležité nájsť rovnováhu medzi užívaním si sviatku a dodržiavaním svojich zdravotných cieľov.

5 tipov ako schudnúť po Veľkej Noci: 

  1. Znížte množstvo tukov, cukrov, začnite sa viac hýbať, pridajte do svojho jedálnička zeleninu/ovocie a začnite s proteínovou diétou Profidiet
  2. Doprajte si oddych a čas, vyhnite sa stresu.
  3. Hydratácia je kľúčová (Pitná voda je nevyhnutná pre život a hrá kľúčovú úlohu pri chudnutí. Pitie vody pred jedlom môže znížiť nutkanie prejedať sa a môže vám dať pocit sýtosti. Odporúčané množstvo je približne 2,5-3 litre vody denne).
  4. Podpora od odborníka (Využite pomoc výživového poradcu, ktorý vám môže poskytnúť odborné rady týkajúce sa stravy a výživy. Profidiet je jednou z možností, kde nájdete produkty s vysokým obsahom bielkovín a minimálnym obsahom tukov a cukrov. Konzultácia s výživovou poradkyňou vám môže pomôcť nielen fyzicky, ale aj psychicky).
  5. Podpora od okolia (je dôležité mať vedľa správnych ľudí, ktorí vás budú podporovať v plnení vašich cieľov aj počas obdobia sviatkov, keď je ťažké odolať pokušeniu dobrého jedla).

Zanechajte komentár