Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Veľké upratovanie ako prvý krok chudnutia s proteínovou diétou Profidiet

Veľké upratovanie ako prvý krok chudnutia s proteínovou diétou Profidiet
19. jún, 2018 0 Komentár

Veľké upratovanie ako prvý krok chudnutia s proteínovou diétou Profidiet

Ako som minule písala, návštevu centra chudnutia mám úspešne za sebou. Okrem dobrého pocitu, že dokážem schudnúť za 6 týždňov 6 kilogramov, som si priniesla aj perfektne prepracovaný plán a návod na stravovanie. Rozhodla som sa, že zmeny urobím nielen v jedálničku, ale aj v celej kuchyni a jej obsahu. Nastal čas pre veľké upratovanie ako ďalšieho kroku v chudnutí proteínovou s diétou Profidiet.

Veľké upratovanie ako prvý krok chudnutia s proteínovou diétou Profidiet

Aby ste ma dobre pochopili, nejdem písať o tom ako som utrela prach pod pohármi alebo vyhodila niekoľko starých hrncov. Zameriam sa na ingrediencie a pochutiny, ktoré mám v kuchyni, no viac ich už nechcem konzumovať.

Čo tým dosiahnem?

  • V prvom rade sa zbavím zbytočných lákadiel, ktoré by mi mohli prekaziť cestu k mojej vysnívanej postave. Po druhé poteším moju ekologickú dušu a vyradené suroviny nevyhodím do koša.
  • Sladkosti a čokolády rozdám deťom od susedov a jedlo, ktoré deti neoslovuje, darujem ľudom v núdzi. Hádam aspoň trochu pomôžem.
  • Po tretie, touto recykláciou vytvorím priestor na potraviny, ktoré pri diéte nutne potrebujem a doma ich bežne nemám.

Aké potraviny som vyradila z kuchyne, kde odteraz kraľuje proteínová diéta Profidiet?

Konzervy, lanšmíty a pudingy v prášku išli ako prvé. Nasledovali klasické cestoviny najrôznejších tvarov.

Možno mi neuveríte, ale napriek tomu, že sme malá domácnosť, v skrinkách som ich celkovo nazbierala takmer 10 kilogramov. Z kuchyne som odstránila tiež bielu pšeničnú múku vo všetkých prevedeniach (hladká, polohrubá a hrubá) a vymenila ju za ražnú. Keďže mám dieťa, na občasné mafiny pre malú som potrebovala zdravšiu alternatívu. Pri upratovaní som našla aj plnú tašku kryštálového, práškového, kockového, vanilínového, škoricového a neviem ešte akého cukru. Naozaj som si myslela, že máme doma iba zdravé jedlo, takže som zostala celkom prekvapená zo všetkých tých „pokladov“, ktoré ukrývali moje skrinky. Vytriedila som aj zaváraninové pokušenia ako marhule, čerešne, slivky a jahody, ktoré poputovali k susedovým dvojičkám. Uvoľnila som tým celú skrinku. To znamená tri poličky pripravené na nové zdravé pochúťky.

Čo je súčasťou môjho nového jedálnička?

Neodmysliteľne k nim patria proteínové jedlá Profidiet. Prezrela som si celú stránku a vybrala som si rizoto pikantné s príchuťou kuraťa, omeletu s lesnými hubami a s príchuťou slaniny, polievku zeleninovú s krutónmi Profidiet, červené chilli fazuľky Fit, rezancovú polievku s príchuťou kura-kari, mini toast Profidiet Exclusive a cereálny chlieb Profidiet. Aby som mala aj niečo čo zaženie prípadnú chuť na sladké, tak som pridala aj arašidovú tyčinku s čokoládovo-karamelovou príchuťou.:-)

Keďže nabieham na tretiu fázu musím myslieť aj na pravé jedlá. Aj tu mi veľmi pomohol stravovací plán z centra. Doplnila som chýbajúci javorový sirup, tekvicový a repkový olej. Doma som vôbec nemala rôzne druhy semien ako chia, ľanové, sezamové, či slnečnicové. V chladničke sa objavilo tofu, acidofilné mlieko, biele jogurty, tvaroh a zelenina. Veľmi veľa zeleniny, snažím sa rešpektovať sezónu a tak pribudla reďkovka biela aj klasická, špargľa, uhorky, cukina, špenát, rukola a šampiňóny.

Nakoniec si vravím, mám šťastie, že som sa rozhodla chudnúť práve teraz, počas leta. Výber čerstvej zeleniny je neskutočný a vôbec sa nemusím obmedzovať a vyhľadávať alternatívne riešenia.

Čo dodať na záver…

Na záver ešte spomeniem základnú zložku, ktorou je mäso v podobe kuracích a morčacích pŕs a šunky. Stravovací návod obsahuje nákupný zoznam s prehľadne vypísanými surovinami. Úžasné je, že v centre chudnutia mi stravovací plán ušili na mieru. Spomenula som moje alergie a jedlo, ktoré naozaj nemám rada (jačmenné krúpky). V mojom zozname z centra je pritom ešte mnoho surovín, ktoré som tu nespomenula, ale už teraz sa teším, že si ich zaradím do jedálnička.

Ak ste doteraz pochybovali, určite sa nebojte navštíviť najbližšie centrum chudnutia. Odborníci vám zostavia ideálny stravovací plán. Poradia vám tiež, čo z jedálnička vylúčiť, a čo tam naopak musíte zaradiť.

Krásny deň vám všetkým a do schudnutia :)

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Zanechajte komentár