Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Čo jesť na večeru pri chudnutí? 

Čo jesť na večeru pri chudnutí? 

Čo jesť na večeru pri chudnutí? 

Zdravé a ľahké tipy,  ktoré odporúčame!

Zdravá večera je rovnako dôležitá ako potraviny, ktoré konzumujete počas dňa. Ak si myslíte, že vynechanie večere vám pomôže schudnúť, nerobíte dobre. Vynechanie večere môže spomaliť váš metabolizmus, a naopak, vhodná večera vie napríklad zlepšiť kvalitu vášho spánku, pričom existuje ešte niekoľko dôvodov, prečo by ste mali pravidelne večerať. 

Aká je zdravá večera na chudnutie?

Pripravte si šalát 

Zeleninové šaláty sú skvelá voľba ako sa nasýtiť a nepribrať. Zelenina obsahuje malo kalórií, ale veľa vitamínov a minerálov, čo je ideálnou voľbou pre zdravú večeru. Zvoliť si môžete napríklad listový alebo ľadový šalát, ktorý nakombinujete s preferovanou zeleninou ako je paprika, uhorky, paradajky, brokolica, špenát, cukina ... Použiť môžete aj štipku olivového oleja. K zelenine ale nezabúdajte pridať aj bielkovinové jedlo, aby sme predošli hladu. Najvhodnejšie sú mliečne výrobky do 5 % tuku, tvrdé syry do 20 % tuku, kvalitná šunka, tuniak vo vlastnej šťave, vajíčko uvarené natvrdo, nie je problém ani keď si pridáme do šalátu malú hrsť vlašských orechov, či trochu avokáda. Taktiež si môžete do šalátu pridať proteínové krutóny Profidiet či malý snack s príchuťou syru Cheddar.

Urobte si polievku 

Polievky sú skvelý spôsob ako sa nasýtiť. Množstvo polievok neobsahuje veľa kalórií, za to sú výživné a chutné. Môžete si skúsiť pripraviť zeleninovú, kuraciu, brokolicovú alebo karfiolová polievku. Veľmi vhodné sú strukovinové polievky, ktoré obsahujú veľké množstvo rastlinných bielkovín a vlákniny. Taktiež môžete experimentovať a pripraviť polievku z vašej obľúbenej zeleniny, ktorá neobsahuje veľa sacharidov a kalórií alebo si pripraviť niektorú z obľúbených keto polievok Profidiet.

Zaraďte do jedálničku proteínové cestoviny 

Alebo všeobecne proteínové jedlá Profidiet – s cestovinami s vyšším obsahom proteínov sa nemusíte báť večere. Zakomponovať môžete taktiež rôzne druhy zeleniny, olivový olej, ale aj tofu, ktoré si môžete ochutiť podľa vlastných preferencií. Chutnou voľbou je aj variant cestovín s tuniakom. Nezabudnite pridať korenie ako oregano, bazalka alebo citrónová šťava. Ak nemáte chuť na cestoviny, určite sú skvelou voľbou iné slané Profidiet jedlá, napríklad omelety, či pečivo so zeleninou, mozzarellou light, kvalitnou šunkou apod.

Pripravte si pečené biele ryby 

Ryby na večeru sú skvelou a ľahkou voľbou, ktorou nič nepokazíte. Ako prílohu môžete zvoliť restovanú alebo dusenú zeleninu – napríklad špargľu, baklažán, karfiol a rôzne iné druhy.

Siahnite po chudom mäse 

Nič nepokazíte ani kuracím a morčacím mäsom, ktoré sú bohatými zdrojmi bielkovín a navyše neobsahujú veľa sacharidov. Ako prílohu môžete konzumovať napríklad plnené hríby alebo plnenú papriku. Fantázii sa medze nekladú!

Ak chcete schudnúť, neodporúča sa jesť tesne pred spaním, aby sa predišlo viacerým ťažkostiam, ako je napríklad problémové trávenie. Hovorí sa, že po 18:00 by sa už nemalo jesť, čo však nie je pravda, keďže ľudia chodia spať v rôznych časoch. Dôležité je však nejesť aspoň 2 – 3 hodiny pred spaním.

Vaša večera by mala byť ľahká a plná výživných látok. Pre množstvo skvelých a zdravých receptov odporúčame naše recepty na skvelé a chutné jedlá, ktoré si zamilujete. Čo si dať na večeru už pre vás viac nemusí byť problém.

 

Zdroje:

https://www.healthshots.com/healthy-eating/superfoods/weight-loss-foods-7-dinner-options-to-help-you-lose-kilos/

https://profidiet.net/blogs/category/3_recepty/page/2.html

Zanechajte komentár