Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

AKO SA ODVODNIŤ?

AKO SA ODVODNIŤ?
03. apríl, 2023 0 Komentár

AKO SA ODVODNIŤ?

MÁME PRE VÁS 6 ZARUČENÝCH TIPOV PROTI ZADRŽIAVANIU VODY V TELE

Možno to poznáte. Cítite sa ako nafúknutý balón, máte opuchnuté členky, prsty, tvár

a nadmerne sa potíte. Pýtate sa, čo sa to deje vo vašom tele? Ide o nadmerné zadržiavanie vody vo vašom tele. Príznaky s týmto stavom môžu mať viacero vysvetlení:

  • chyby v stravovaní
  • hormonálne zmeny – hlavne v období pred menštruáciou a v období menopauzy
  • ochorenie – napr. narušenie fyziologickej funkcie obličiek, vysoký krvný tlak, štítna žľaza a pod.

Ak sa jedná o zadržiavanie vody v dôsledku ochorenia, odporúčame čo najskôr navštíviť vášho lekára.

Ak si myslíte, že máte v organizme veľa vody v dôsledku zlého stravovanie, čítajte ďalej - dozviete sa, ako odvodniť telo raz a navždy a zabrániť zadržiavaniu vody v organizme.

Niekoľko bodov, ktoré by ste mali dodržiavať:

      1. Dbajte na pravidelný pitný režim. 
        Keď má telo málo vody, začne si ju jednoducho zadržiavať. A to predsa nechceme. Publikácia na tému množstva vody denne na stránke Harvardskej medickej fakulty odporúča dospelým zdravým ľuďom 4-6 pohárov denne (zdroj). Avšak vo všeobecnosti medzi pitný režim nepatrí káva, mlieko, sladené nápoje a džúsy - iba voda a čaj.
      2. Vyhnite sa rafinovanému cukru.
        Je to jednoduché - sladké jednoducho viaže vodu. Ak máte maškrtný jazýček, pridajte do svojho jedálnička čerstvé alebo sušené ovocie alebo napr. Profidiet proteínové tyčinky s nízkym obsahom cukru.
      3. Soľte s mierou.
        Výnimkou je 1. fáza proteínovej diéty Profidiet, kedy sa solenie vo vyššej miere odporúča, pretože samotné produkty obsahujú nízke množstvo soli a telo pre svoje správne fungovanie potrebuje istú hladinu sodíku. Po skončení 1. fázy resp. pri bežnom jedálničku odporúčame soliť s mierou, skôr v menšom množstve. Pretože tak ako pri cukre, aj soľ, teda konkrétne sodík, zvyšuje obsah vody v tele. Ak však občas máte chuť aj na nejaký slaný snack, odporúčame napr. snack s príchuťou syra cheddar, kde sa soli báť nemusíte.
      4. Dopĺňajte si minerály. 
        Napríklad draslík znižuje hladinu sodíku v organizme a podporuje prirodzené odvodnenie tým, že sa zvýši produkcia moču. Skvelým zdrojom draslíku sú banány, listová zelenina (napr. špenát), avokádo a pod. Nezabudnite však ani na horčík, ten pozitívne ovplyvňuje retenciu vody. Výborným zdrojom sú napríklad prírodné neperlivé alebo jemne perlivé minerálne vody.
      5. Pohyb.
        Potom pojmom pohyb nemáme na mysli makať hodiny v posilňovni každý deň. Stačí aj 30 minútová prechádzka v svižnejšom tempe, ktorá pomôže vylučovaniu vody z tela.
      6. Začnite deň bylinným čajom.
        Žihľava, ibištek alebo praslička obsahujú mnoho účinných látok, ktoré sú skvelými pomocníkmi pri detoxe tela. Ten je spojený so zvýšenou produkciou moču a tým sa telo zbaví nielen škodlivín, ale aj prebytočnej vody. 

Často ľudia netušia, ako rýchlo odvodniť telo, napriek tomu, že to nemusí byť vôbec náročné. Stačí dodržiavať týchto pár krokov, ktoré zahŕňajú predovšetkým úpravu stravy a výsledky by sa mali dostaviť.

Presné percento vody vo vašom tele viete zistiť odváženým sa na špičkovej biompedančnej InBody váhe, ktorú nájdete v našom redukčnom centre Profidiet. Takto získate prehľad o tom, či vo vašom tele nenastáva nadmerné zadržiavanie vody.

Zanechajte komentár