Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Ako schudnúť z brucha?

Ako schudnúť z brucha?

Ako schudnúť z brucha?

Najúčinnejšie rady na brušný tuk

Mnohé z nás už dlhodobo trápi otázka, ako schudnúť z brucha. Možno vám to rokmi pripadá ako nedosiahnuteľný cieľ, pretože nech robíte čokoľvek, kilá stále nejdú dole. V televízii a na internete vidíte vyšportované postavy a občas máte pocit, že to hádam ani nie je možné, aby mal niekto tak dokonalú postavu. Zatiaľ čo vy sa pýtate: ,,Ako to dokázali?”.  

Pre začiatok sú nevyhnutné dve veci, a to odhodlanie a pevná vôľa.

Chudnutie z problematických partií, brucha a bokov, si vyžaduje kombináciu správneho životného štýlu, zdravého stravovania a cvičenia. Prinášame Vám zopár tipov a trikov, ako čo najrýchlejšie zhodiť prebytočné kilá, dokonca aj po päťdesiatke.

Ako schudnúť z brucha čo najrýchlejšie?

Stravovanie predstavuje dôležitú časť vašej cesty za chudším bruchom,  preto je dôležité, aby vaša strava obsahovala čo najmenej sacharidov, znížené množstvo tukov a zároveň zvýšený obsah proteínov. Treba mať na pamäti, že vyvážená zdravá strava je základ. Snažte sa držať nasledovných krokov a úspech na seba nenechá dlho čakať:

1. Znížte príjem sacharidov

Sacharidy sú zdrojom energie pre nevyhnutné procesy v našom tele, avšak pri ich nadmernom príjme nastáva ich premena na tuky, ktoré sa ukladajú do zásoby. Znížením množstva prijatých sacharidov na 50 gramov za deň sa viete postupne dopracovať k menšiemu bruchu a strate tuku. 

Stravu s nízkym obsahom sacharidov a tukov môžete nájsť u nás v redukčných centrách, ale aj na našom e-shope. Tieto špeciálne upravené potraviny s nízkym obsahom sacharidov sú správna voľba pri vašej ceste za chudším bruchom a predstavujú vhodnú stravu pri diéte a chudnutí. Vybrať si môžete z rôznych lahodných produktov podľa vašich preferencií. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Či už sa jedná o ovsené kaše, palacinky, dezerty, polievky ale aj mnoho iného. Naši poradcovia sú pripravení vždy vám ochotne a odborne poradiť.

2. Jedzte stravu s vysokým obsahom bielkovín

Dostatočný príjem bielkovín je ešte dôležitejší počas chudnutia. Bielkoviny sú potrebné pri udržiavaní svalovej hmoty, keďže na tvorbe svalov sa podieľajú 2 bielkoviny a to aktín a myozín. Keď obmedzíte príjem sacharidov a tukov, je nevyhnuté zvýšiť množstvo prijatých bielkovín, aby úbytok  z váhy nebol spôsobený stratou svalovej hmoty. Prírodným zdrojom bielkovín sú najmä mäso, ryby, vajcia, mliečne výrobky a pod.

Nízko-sacharidové produkty, ktoré Vám ponúkame sú založené na princípe zvýšeného množstva bielkovín, a preto sa nemusíte báť, že by ste obmedzením sacharidov začali strácať na svaloch. Naopak, pri správnom stravovaní by nemalo dôjsť k strate svalovej hmoty ale úbytok na váhe by bol spôsobený  stratou tuku.

Ak potrebujete poradiť ako dostať spomínané potraviny do svojho každodenného života resp. ukázať ako by správny jedálniček na schudnutie z brucha mal vyzerať, vyskúšajte naše personalizované jedálničky. Naša výživová špecialistka vám zostaví jedálniček na mieru, presne podľa vašich požiadaviek, chutí a preferencií. Na výber máme hneď niekoľko variantov aj v prípade, že ste vegeterián, vegán alebo máte niektoré z potravinových alergií a intolerancií. 

3. Obmedzte sladkosti

Nadmerná konzumácia sladkostí je spájaná s vyšším brušným tukom a taktiež prispieva k mnohým chronickým ochoreniam ako napríklad cukrovka 2. typu alebo problémy so srdcom.

Ak si radi doprajete niečo sladké a je pre vás náročné sa ho vzdať,  odporúčame vám vyskúšať naše lahodné sladké tyčinky, dezerty a mnohé iné produkty, ktoré si určite zamilujete no nadmerného cukru sa nemusíte báť.

Ako ešte schudnúť z brucha bez cvičenia? 

Z pohľadu životného štýlu je dôležité aby ste sa zamerali na nasledujúce 3 kroky:

1. Doprajte si dostatok kvalitného spánku

Možno máte pocit, že pri chudnutí spánok nemôže zohrávať žiadnu roku, no opak je pravdou.  Nedostatok spánku, inými slovami aj spánková deprivácia, je spájaná so zvýšeným rizikom priberania. Vedcom sa podarilo zistiť, že ľudia, čo si nedoprajú dostatok spánku, zvyknú viac priberať. Už 7 a viac hodín je prospešných pre vaše zdravie, a napomáha vám nenaberať na hmotnosti.

2.  Snažte sa znížiť množstvo stresu 

Nadmerný stres vám škodí nielen z hľadiska srdcových problémov, ale aj nadbytočného tuku. Počas stresových situácií sa v tele uvoľňuje hormón kortizol. Vedecké štúdie ukazujú, že vyplavovanie  kortizolu podporuje ukladanie brušného tuku a taktiež zvyšuje chuť do jedla. Preto sa v záťažových situáciách snažte dostať stres pod kontrolu, či už prechádzkou, meditáciou alebo nácvikom dýchania.

3.  Obmedzte alkohol

Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí si povedia: ,,Dám si len jeden zdravotný.“ a ostanete skutočne pri jednom poháriku, tak nie ste ďaleko od pravdy. Alkohol v malých množstvách má zdraviu prospešné účinky. Avšak, vo väčších množstvách je skutočne škodlivý a pri nadmernej konzumácii prispieva k obezite ukladaním tuku v oblasti pásu.

Posledná dôležitá časť, ktorú si spomenieme, je pohyb. Ak sa pýtate, či sa dá schudnúť aj bez cvičenia, odpoveď je áno, dá sa to aj úpravou stravy a životného štýlu. Avšak pre čo najlepší a najrýchlejší výsledok vám odporúčame zapojiť aj pohybovú aktivitu. Vítaná je samozrejme každá aktivita, či už začnete s prechádzkami alebo si zapnete na internete kardio cvičenie. Výskumy ukazujú, že práve kardio je jedným z najefektívnejších foriem chudnutia z oblasti brucha. Avšak mnohé cviky na brucho viete cvičiť aj z pohodlia domova a nepotrebujete k ním žiadne pomôcky. Preto je len na vás, aké cviky vám vyhovujú a čo si zvolíte.

Ak máte akékoľvek otázky, pokojne sa na nás obráťte, radi vám na všetky otázky odpovieme.

ZDROJE:

https://www.healthline.com/nutrition/20-tips-to-lose-belly-fat#8.-Cut-back-on-carbs-especially-refined-carbs

https://www.livestrong.com/article/374068-how-do-carbohydrates-convert-to-fat/

Zanechajte komentár