Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Prejedzte sa do mladosti

Prejedzte sa do mladosti

Prejedzte sa do mladosti

Pre večnú mladosť by mnohé ženy dokázali vraždiť. Spomeňme si len na Báthoryčku ☺ Pevná, jemná pokožka, nekonečná energia a hormonálna rovnováha – to všetko sa časom pomaly vytráca. Nespoliehajte sa len na kozmetiku. Pomôžte svojmu telu aj inak. Tým, čo si servírujete na taniere. Zoznámte sa s potravinami, ktoré spomaľujú starnutie zvnútra.

Hádvaó

Voda je jednička. Vďaka nej naše telo funguje tak, ako má, ale hlavne, udržiava pokožku vláčnu a žiariacu. Odborníci tvrdia, že až 43 % dospelých vypije menej ako štyri poháre vody denne. Ak patríte medzi nich, zvýšením prísunu vody pomôžete regenerácii pokožky aj celkovej vitalite.

Tmavá listová zelenina

Je to top, čo sa týka množstva základných živín. Zelené listy sú vynikajúcim zdrojom luteínu, zaexantínu i vitamínu K (pomáha v boji proti lámavosti kostí, podporuje pečeň a dlhovekosť). Ak si pri jedení takejto zeleniny pripadáte ako zajac, skúste pridať trochu bazalky, špenátu alebo rukoly do smoothie. Vyrobíte z neho hotový elixír zdravia. Alebo hoďte zopár lístkov petržlenu do raňajšej omelety. Skvelý štart do nového dňa bude zaručený.

Bobule

Čučoriedky, černice aj ríbezle majú vysoký podiel antioxidantov, takže vám pomôžu bojovať proti voľným radikálom. Sú tiež prirodzeným zdrojom vitamínu C. Nezabúdajte na ne v sezóne, ale začať môžete aj hneď. Prehľadajte mrazničku, či vám niekde neostali letné zásoby a spestrite si nimi napríklad biely jogurt alebo zmrzlinu.

Chudé mäso

Proteíny sú kľúčovým komponentom vo všetkých etapách života. Mimoriadne dôležité sú okolo štyridsiatky. V tomto veku začína svalová hmota ubúdať (cca 1 % za rok). Metabolizmus sa spomaľuje a umožňuje jednoduchšie ukladanie tukov, ktoré zvyšujú riziko chorôb. Preto nezabúdajte na chudé mäso a tiež potraviny bohaté na omega 3 mastné kyseliny ako sú ryby v oleji, vajcia a fazuľa. Červené mäso si doprajte len pri zvláštnych príležitostiach.

Celozrnné výrobky s nízkym glykemickým indexom

Vyhýbajte sa upravovaným obilninám, tie podporujú zápaly v tele. Celozrnným pečivom však nemôžete nič pokaziť. Chráni pred rakovinou hrubého čreva, cukrovkou a srdcovo – cievnymi ochoreniami. Každú porciu spestrite dávkou zeleniny a doprajte si aj sladkú bodku: ovocie.

A na koniec

Nezabúdajte na omladenie dobrou náladou: úsmev funguje vždy, okamžite a na 100 %

Zanechajte komentár