Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Obezita a šport

Obezita a šport
18. máj, 2019 0 Komentár

Obezita a šport

Obezita je civilizačnou chorobou, ktorá postihuje mnoho obyvateľov vyspelých krajín sveta. Európska únia a Slovensko nie sú výnimkou. Ak sa vás tento problém dotýka je potrebné začať postupnú zmenu. Obezita nie je len estetický problém, ktorý sa spája s nadmernou hmotnosťou. Je to aj problém zdravotný, keďže môže byť sprevádzaná množstvom ďalších civilizačných ochorení ako sú cukrovka, kardiovaskulárne ochorenia, ochorenia pohybového aparátu ale aj tráviaceho systému.

Úprava stravy

Teda ak ste sa rozhodli redukovať hmotnosť a bojovať tak proti obezite krokom číslo jedna je úprava stravovacích návykov. V tejto fáze vám vie pomôcť Profidiet proteínová diéta. Nutričný poradca vám nastaví nový jedálniček, postupne upraví stravovanie a pomer príjmu jednotlivých živín. Zmenou pomeru proteínov a cukrov v strave tak dosiahnete v organizme ketózu. Je to pre organizmus prirodzený stav, pri ktorom vznikajú keto látky, ktoré navodzujú pocit nasýtenia a spokojnosti. V tele dochádza prednostne k spaľovaniu tukov v problémových partiách a k postupnej redukcii hmotnosti. Vaše svaly aj napriek úbytku ostávajú chránené. Prirodzeným spôsobom tak zmeníte vlastné stravovacie návyky a upravíte tak svoju životosprávu. Kilogramy strácate rýchlo, jednoducho, chutne a vyhnete sa jojo efektu.

Fyzická aktivita

V momente keď už ste zmenili životosprávu je čas na zmenu prístupu k fyzickej aktivite. Vo všeobecnosti platí, že aktívnym pohybom dokážete predchádzať obezite a teda je to preventívne opatrenie. Ako teda zaradiť cvičenie do bežného denného tempa bez toho, aby ste hneď na začiatok strávili hodiny vo fitness centre? Poradíme vám.

Obyvateľom Austrálie odporúčajú odborníci minimálne 2,5 až 5 hodín miernej fyzickej aktivity týždenne. Pod pojmom mierna rozumejte taký fyzický výkon, pri ktorom sa vám zvýši tep a srdcová aktivita. Následne sa spotíte, ale aj napriek tomu ste schopný konverzovať. Teda prechádzka v rýchlejšom tempe po parku s kamarátkou sa ráta. Mierna športová aktivita je okrem rýchlo chôdze aj beh, jóga, plávanie prípadne cvičenie na posilňovacích strojoch.

Ako začať športovať

Mnohí ste vyťažení pracovne a neviete si predstaviť po dni v kancelárii ešte dvíhať činky v posilňovni. Ani nemusíte. Fyzickú aktivitu môžete s pokojným svedomím rozdeliť na dve-tri samostatné kratšie 20 minútové úseky. Pre začiatok stačí ak trikrát do týždňa vymeníte auto za hromadnú dopravu alebo po práci za prechádzku. Ak sa auta vzdať nechcete určite môžete nahradiť pohodlný výťah za schody. Dôležité je s aktivitou začať. Keď si váš organizmus zvykne na vyššiu fyzickú záťaž pridať k prechádzke krátky beh nebude až taký šok a problém. Malými zmenami pomôžete významne znížiť riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení.

Samozrejme ak chcete chudnúť a redukovať intenzívnej športovej aktivite sa nevyhnete. Aby váš organizmus začal aktívne spaľovať nechcené tuky a je potrebné cvičiť aspoň 45 až 60 minút aspoň tri-štyrikrát týždenne. Pri športe je dôležité aby ste si vybrali taký, ktorý sa vám páči a máte z neho radosť. Zvyšujete tak pravdepodobnosť, že sa mu budete venovať dlhodobo. Pri športe sa do vášho organizmu vyplavujú aj hormóny šťastia, ktoré budú pozitívne vplývať na vašu náladu. Takže je dôležité aby ste prekonali pokušenie prestať.

Nezabúdajte

Pamätajte akákoľvek aktivita je lepšia než žiadna. Samozrejme ak trpíte chronickým, iným závažným ochorením alebo si len nie ste istý ako začať určite sa poraďte s vašim lekárom. Prípadne vyhľadajte pomoc osobného trénera alebo nutričného poradcu. Každý z nich vám vie poradiť ako sa môžete začať hýbať. Obezita nie je len estetický problém ale je to aj zdravotné riziko.

Ku dňu obezity si Profidiet pre vás pripravil špeciálnu AKCIU

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Zanechajte komentár