Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Bezlepková proteínová musaka s fazuľkami na chilli korení Profidiet® Exclusive

Bezlepková proteínová musaka s fazuľkami na chilli korení Profidiet® Exclusive
24. apríl, 2019 0 Komentár

Bezlepková proteínová musaka s fazuľkami na chilli korení Profidiet® Exclusive

Chutné bezlepkové jedlo hotové za pár minút. Profidiet musaka je vhodná ako rýchly a zdravý obed či večera. Toto pôvodne balkánske jedlo obsahuje množstvo zeleniny, bielkovín a vlákninu.

Názov možno vyvoláva dojem, že tento recept je zložitý, ale nemusíte sa báť. Je veľmi jednoduchý a zvládnete ho pripraviť za pár minút. 

Musaka je pôvodne balkánske jedlo, my v Profidiet sme si ju však trošku upravili. Tento recept neobsahuje žiaden lepok, za to je však bohatý na bielkoviny a vlákninu.

Jeho základom je zelenina, predovšetkým baklažán, ktorý budeme spolu s omáčkou vrstviť. Omáčka sa skladá z prepasírovaných paradajok a proteínových fazuliek na chilli korení Exclusive. Musaka bude teda nielen chutná a zdravá, no vďaka bielkovinám nás i poriadne zasýti.

Je známe, že bielkoviny pomáhajú pri budovaní svalov, ale taktiež znižujú ich stratu počas starnutia. Je tiež dokázané, že vyšší príjem bielkovín podporuje zdravie kostí a hojenie rán po zraneniach či chirurgických zákrokoch. Okrem toho proteíny posilňujú kosti, čo je dôležité hlavne pre staršie ženy, ktorých kosti sú náchylné rednúť.

Navyše po konzumácii jedla bohatého na proteíny ostanete dlhšie nasýtení a spokojní. Kvôli tomu je vyšší príjem bielkovín základom diét, ktoré sa zameriavajú na dlhodobé výsledky bez hladoviek a JOJO efektu.

Postup je nenáročný a zaberie vám len pár minút. Za to však vyzerá a chutí vynikajúco. Či už sa vám nechce stráviť hodiny v kuchyni alebo hľadáte zdravú alternatívu na obed či večeru, Profidiet musaka určite stojí za vyskúšanie.

V Grécku, kde je musaka veľmi známa, je to ako u nás s kapustnicou - každá rodina ju pripravuje trochu inak. Ak teda máte chuť experimentovať, v tomto recepte je na to určite dosť priestoru.

porcie: 1

doba prípravy: 30 minút

náročnosť: jednoduchá

vhodný: od 3. fázy

Potrebujeme:

  • 1 porcia Profidiet Exclusive proteínového jedla Fazuľky na chilli korení
  • 150 ml pasírovaných paradajok z konzervy
  • 1 ks menšej cibule
  • 1 ks menšieho baklažánu
  • 1 až 1,5 dcl vody
  • 2 polievkové lyžice jogurtu
  • štipka soli
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • podľa chuti sušený cesnak
  • podľa chuti mletá škorica
  • olivový olej

Postup

  1. Na malom množstve oleji orestujeme cibuľu, pridáme pasírované paradajky a následne aj Profidiet fazuľky na chilli korení a zalejeme vodou.
  2. Varíme na miernom ohni asi 8 minút.
  3. Zmes ochutíme soľou, korením a škoricou.
  4. Baklažán nakrájame na približne 3 mm hrubé kolieska, osolíme a necháme baklažán „vypotiť“. Následne vodu z baklažánov utrieme a krátko ho z každej strany opečieme na malom množstve olivového oleja.
  5. Potom skladáme poschodia z opečeného baklažánu, omáčky z paradajok a fazuliek na chilli korení. Na posledné poschodie pridáme malé množstvo nízkotučného jogurtu rozmiešaného so sušeným cesnakom.
  6. Takto pripravené jedlo zapekáme na 200℃  po dobu cca 10 minút.

Prajeme dobrú chuť ☺

Zanechajte komentár