Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Ovisnutej koži po chudnutí sa dá vyhnúť

Ovisnutej koži po chudnutí sa dá vyhnúť
31. marec, 2019 3 Komentár

Ovisnutej koži po chudnutí sa dá vyhnúť

Dodržiavate diétu a cvičíte, no radosť zo stratených kíl vám pokazí ovisnutá koža. Žiaľ, je to jeden z najčastejších vedľajších efektov redukcie váhy. Ovisnutej koži po chudnutí sa však dá vyhnúť. Stačí poctivo dodržiavať nasledovné rady.

Chudnite pomaly

Základným pravidlom, ktoré vám pomôže držať sa ďaleko od ovisnutej kože je chudnúť pomaly a postupne. Za týždeň by ste mali zhodiť iba približne jeden až tri kilogramy.

Uvedomujeme si, že väčšina ľudí chce schudnúť čo najviac za čo najkratší čas, no ak to preženiete, vaša koža nebude mať dostatok času na prispôsobenie sa a nezmenší sa tak, ako by mala. Na konci diéty tak síce budete chudší, no od vašej vysnívanej postavy vás bude deliť nadbytočná koža. Tá pritom nie je iba neestetická – prináša so sebou častokrát aj rôzne kožné choroby či plesne.

Jedzte bielkoviny a cvičte

V snahe vyhnúť sa ovísajúcej koži je potrebné, aby ste prijímali dostatok bielkovín a cvičili. Nielen kardio, ktoré vám pomáha spáliť kalórie, ale aj silové cvičenia.

Ak totiž chcete schudnúť a nemať ovisnutú kožu, musíte spaľovať prebytočný tuk, nie svaly. Na ich udržanie, prípadne ďalšie budovanie, potrebujete bielkoviny a silový tréning. V opačnom prípade stratíte spolu s tukom aj svaly, vašu kožu nebude mať čo „vypĺňať“ a ochabne.

Obom vyššie spomínaným problémom – rýchlemu chudnutiu a nedostatku bielkovín – sa vyhnete, ak siahnete po proteínovej diéte ProfidietJedlá sú v rámci nej koncipované tak, aby obsahovali presne toľko bielkovín, koľko potrebujete na udržanie svalov a nakopnutie spaľovania uložených tukov.

Celý proces chudnutia je takisto nastavený tak, aby bol postupný, a tým pádom bez jojo efektu a finálnej ovisnutej kože.

Hydratujte

Vzťah medzi vodou a kožou je už zrejme každému známy. Ak nepijeme dostatok vody, naša koža je suchá, stráca elasticitu a tým aj svoju schopnosť prispôsobiť sa našej aktuálnej váhe.

V prípade, že chudnete, je dostatočný pitný režim ešte dôležitejší, ako zvyčajne.

Koži môžete rovnako pomôcť aj zvonka – hydratujte ju telovým mliekom či kvalitným olivovým alebo kokosovým olejom.

Pri redukcii hmotnosti nezabudnite

Jedným z častých neželaných vedľajších efektov chudnutia je ovisnutá koža. Aby ste sa jej vyhli, chudnite pomaly – v priemere jeden kilogram týždenne.

Rovnako je dôležité, aby ste prijímali dostatok bielkovín a cvičili – ochránite tak pred redukciou svaly a vyhnete sa ochabnutiu kože.

Aby ste podporili elasticitu kože, prijímajte dostatok vody a používajte hydratačné prípravky.

Chcete sa poradiť? Vyplňte kontaktný formulár a nutričná poradkyňa Andrea vám pomôže.

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Komentáre (03)

  • Avatar
    Sarah Vaľová
    jún 7, 2021

    Dobrý večer mam 172 cm mám 100kg a chcela by som schudnúť 60kg a chcela by som sa vás opýtať či niesu nejake vitamini pri ktorých nieje možné aby mi ovisla koža . Ďakujem pekný večer prajem

  • Avatar
    Eva
    mar 31, 2023

    Pekné bláboly:)) úplné hovadiny. 3 kg/ tyzden je momalé chudnutie? Ste na hlavu?

    • Avatar
      Maros
      jan 2, 2024

      1kg tuku ma 7 000 kcal 3 kg je 21 000kcal ked telo spali za den 2000 za 7 dni je to 14 000 za predpokladu ze sa nic neje a to by clovek musel makat este aj v posilke aby zhodil tych zvysnych 7 000kcal , da sa to ale myslim ze na konci toho tyzdna vas moze aj ........

Zanechajte komentár