Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Najhoršie tipy na chudnutie, ktoré môžete nájsť na internete

Najhoršie tipy na chudnutie, ktoré môžete nájsť na internete
16. apríl, 2018 0 Komentár

Najhoršie tipy na chudnutie, ktoré môžete nájsť na internete

Internet je plný rád a tipov ohľadom stravovania a zdravej výživy. V spleti informácií sa pritom často stratí aj odborník. Prinášame vám preto zoznam najhorších tipov na chudnutie, ktoré nájdete na webových stránkach. Vysvetlíme vám tiež, prečo práve im neveriť…

Najhoršie tipy na chudnutie, ktoré môžete nájsť na internete

1. Príjem tukov z vás automaticky urobí obézneho. Zlá rada

Je dôležité, aby ste rozlíšili, aký tuk prijímate. Tuky skryté v sladkostiach, vyprážanom jedle alebo klasických čipsoch vašej línii skutočne neprospievajú. Ak však časť vášho jedálnička tvoria tuky obsiahnuté v orechoch, rybách alebo avokáde jedná sa o „tzv.“ zdravé tuky. Tie naopak vášmu zdraviu prospievajú.

2. Jesť veľa malých porcií počas dňa je nezdravé

Ak sa počas dňa obmedzujete a po rýchlom pracovnom obede je vaše prvé jedlo až neskorá večera, zarábate si na veľký problém. Vlčí hlad a deficit kalorického príjmu z dňa sa vaše telo pokúša doplniť okamžite a enormným objemom. Na rozdiel od doobedného prídelu energie zo stravy, ktorý sa priebežne spotrebuje, sa ten večerný ukladá priamo do zásob. Snacky alebo menšie porcie jedál v pravidelných asi trojhodinových intervaloch sú naopak prospešné. Vyhnete sa vďaka nim vlčiemu hladu a váš organizmus navyše dostáva dostatočné množstvo energie v primeraných porciách.

3. Striktne si počítajte kalórie a sledujte kalorický príjem

Určite by ste si mali dávať pozor na množstvo kalórií, ktoré cez deň prijmete. Keď si dáte vyprážaný syr s hranolčekmi, váš kalorický príjem samozrejme prekročí hranicu povoleného. O množstve skozumovaných nezdravých tukov ani nehovoriac. Otrocké počítanie kalórií v každom jedle a pri každom kúsku zeleniny je však druhým extrémom. Kalórie sú dobrým ukazovateľom, aby ste vedeli určiť nutričnú hodnotu jedál. Ale mať výčitky svedomia, ak ste počas dňa prijali o 50 kalórií navyše, je úplne zbytočné.

4. Úplne vylúčte lepok z jedálnička

Samozrejme skupina ľudí s intoleranciou na lepok, ako sú celiatici, ho z jedálnička vynechať musí. Doposiaľ však žiadna štúdia nepreukázala, že úplné vylúčenie lepku zo stravy zdravého človeka je zdraviu prospešné. Problémom nie je lepok ako taký, ale nadmerný príjem potravín vyrobených z rafinovaných zŕn alebo z bielej múky. Je teda dôležité nájsť správny pomer medzi potravinami z pšeničnej múky a tými z ražnej, celozrnnej alebo špaldovej.

5. Stop raňajkám

Jednou z najväčších chýb, akú môžete urobiť, je vynechať raňajky a nahradiť ich iba kávou. Váš organizmus po noci potrebuje doplniť živiny do nového dňa. Vynechaním raňajok „neušetríte“ viac kalórií na obed či prípadne večeru. Prvé jedlo dňa predstavuje štart pre váš energetický príjem počas dňa. Tento stav často navyše vedie k neovládateľnému hladu a následne aj k prejedaniu sa.

Záver

Veríme, že sme vám poradili, ktorým nesprávnym tipom a radám by ste sa mali radšej vyhnúť na internete. Ak hľadáte odbornú pomoc ako schudnúť bez jojo efektu obráťte sa na niektoré Centrum chudnutia Profidiet vo vašom meste

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Zanechajte komentár