Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

5 tipov ako si užiť Veľkú noc a neporušiť pritom diétu

5 tipov ako si užiť Veľkú noc a neporušiť pritom diétu
30. marec, 2018 0 Komentár

5 tipov ako si užiť Veľkú noc a neporušiť pritom diétu

Sviatky jari prichádzajú a s nimi aj popíjanie a prejedanie sa. Pripravujete pohostenie pre rodinu a známych, ale vy sami držíte diétu. Ako ale vytrvať a nepoľaviť v chudnutí, keď je lahodné pokušenie všade navôkol? Nasledujúcich päť tipov ako si užiť Veľkú noc a neporušiť pritom diétu vám pomôže zvládnuť toto zložité obdobie bez veľkého premáhania sa.

Začnite váš deň raňajkami

Do práce sa nechystáte a užívate si oddych od každodenného stresu. Čo však počas voľna nemeňte sú raňajky. Predstavujú najdôležitejšie jedlo dňa a sú pozitívnym štartom aj do sviatočných dní v kruhu rodiny. Ak máte pocit, že pri prípravách pohostenia nestíhate, tak pokojne siahnite len po proteínovej omelete Profidiet, ktorú si pripravíte rýchlo a jednoducho. Aby ste sa mohli venovať svojim najbližším naplno.

Jedzte každé 3-4 hodiny

Dodržujte hlavnú zásadu a jedzte pravidelne. Proteínové raňajky následne doplňte kokteilom na desiatu. Na obed si doprajte výdatnú porciu mäsa doplnenú sviežou mladou zeleninou. Počas poobednej prechádzky siahnite po proteínovej tyčinke a celodenné snaženie zavŕšte proteínovou večerou. Rovnomerné stravovanie aj cez sviatky zaistí, že vo vašom žalúdku neskončí čokoľvek, čo na vás zo slávnostného stola zažmurká.

Veľkonočný stôl plný zdravých pochúťok

Kto povedal, že veľkonočný stôl je iba vtedy plnohodnotný, keď sa prehýba pod váhou údenín, salámy a mastných jedál? Pripravte si radšej jeho zdravú verziu. Oškvarkovú nátierku nahraďte zdravým humusom, čipsy, chrumky a sušienky vymeňte za na tenko nakrájané uhorky, mrkvu, papriku a to všetko doplňte cherry paradajkami a chutné a oku lahodiace predjedlo je na svete. Údeniny môžete tiež zameniť za na šťave pripravené jahňacie mäsko doplnené napríklad teplým šalátom zo šošovice. Ďalšie inšpirácie na recepty nájdete tu.

Stop tvrdému alkoholu

„Na zdravie!“ ozýva sa všade naokolo. Je takmer nemožné vysvetliť strýčkovi Janovi, že práve držíte diétu a toho maličkého štamprlíka si s ním nevypijete. Aby ste sa vyhli zdĺhavej debate, nalejte si radšej pohár kvalitného bieleho vína. S jedným pohárom si pokojne pripíjajte aj viackrát. Nemusíte sa báť, spoločnosť aj tak rýchlo stratí prehľad, či ste svoj pohár dopili alebo „niekoľkokrát zrecyklovali“.

Nezabudnite sa hýbať

Väčšina z nás cez pracovné dni nemá čas na pohyb. Využite teda voľno a slnečné dni aj na tento účel, a vyberte sa na prechádzku. Vezmite rodinu na turistiku na neďaleký kopec alebo do lesa. Príroda je v tomto období krásna a dobije vás pozitívnou energiou. Ak ste skôr mestský tvor, pokojne prechádzku absolvujte po pamiatkach vášho mesta. Vaše telo sa vám odvďačí dobrou náladou, posilnenou imunitou a skvelým pocitom, že ste pre seba niečo urobili.

Dodržujte pitný režim

Pamätajte, že hlad je prezlečený smäd, a aj vo voľných dňoch nezabúdajte na dostatočný príjem tekutín. Okrem ich dôležitej úlohy pre správne fungovanie organizmu, vám pomôžu zahnať chuť na slávnostné zákusky či iné maškrty. Vodu, čaje či minerálky si doprajte v neobmedzenom množstve a počas celého dňa.

Ak sa vám podarí dodržať týchto pár tipov prežijete nadchádzajúce veľkonočné sviatky plné hodovania radostne, no najmä bez veľkého premáhania sa.

Mgr. Veronika Hlivová

Mgr. Veronika Hlivová

Veronika pre vás pripravuje blogové články na našej webovej stránke zamerané hlavne na témy zdravého životného štýlu, chudnutia a diéty Profidiet. Taktiež sa stará o publikovanie nových článkov a príspevkov na sociálnych sieťach Facebook, Twitter, Instagram a GooglePlus :)

Zanechajte komentár