Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Kedy je najlepšie piť proteín pri chudnutí?

Kedy je najlepšie piť proteín pri chudnutí?
17. apríl, 2023 1 Komentár

Kedy je najlepšie piť proteín pri chudnutí?

Proteínové nápoje sú obľúbené medzi mnohými skupinami ľudí a možno ste už počuli o tom, že vedia napomôcť pri chudnutí.  Ich jednoduchá príprava, nízky obsah kalórií a správny obsah živín potrebných pre organizmus sú skvelým dôvodom, prečo sú tak obľúbené aj medzi ľuďmi, ktorí chcú schudnúť z tuku a zároveň nabrať na svalovej hmote.

Ako vie pitie proteínu pomôcť pri chudnutí?

Ak sa snažíte zhodiť nejaké tie kilá, je dôležité, aby ste svoju pozornosť venovali aj proteínovým nápojom a šejkom. Ak sa pýtate, ako proteínové nápoje vedia podporiť chudnutie, vysvetlenie je jednoduché.

Zvýšená konzumácia proteínu vie naštartovať váš metabolizmus, znížiť chuť do jedla a obmedziť pocit hladu. Inými slovami, proteíny dokážu zabezpečiť pocit nasýtenia po dlhšiu dobu, ako iné makronutrienty.  Taktiež, nápoje s vysokým obsahom proteínu znižujú množstvo telesného tuku v tele, avšak samozrejme pri správnom kalorickom nastavení. Zároveň vám pri chudnutí ochránia svaly, čiže úbytok hmotnosti je na základe chudnutia z tukov a nie svalov.

Kedy je najlepšie piť proteín, ak chcem schudnúť?

Tieto nápoje sa vo všeobecnosti môžu piť kedykoľvek počas dňa. Ak sa však pokúšate schudnúť, či už keto diétou alebo iným typom diéty, dobré je piť proteínové nápoje ráno, keď telo potrebuje dodať energiu. Takto dopomôžete metabolizmu naštartovať sa čo najrýchlejšie. Taktiež sa odporúča piť proteínové nápoje pred cvičením, kedy opäť dodáme telu energiu, vďaka čomu dokážeme podať väčší výkon počas cvičenia.

V štúdii, kde ženy začínali deň raňajky s vysokým obsahom proteínov, v priebehu dňa následne prijali až o 135 kalórii menej, ako ženy, ktoré neraňajkovali alebo ich raňajky neboli postavené na vyššom obsahu proteínov.

Môžem namiesto vyjedania sladkostí počas dňa, piť proteínové nápoje?

Proteínové nápoje sú skvelým predídením nezdravému vyjedaniu sladkostí počas dňa. Ak pociťujete hlad medzi hlavnými jedlami a neviete ako utíšiť chuť po sladkom, jednoducho si pripravte nápoj podľa vašej preferovanej chuti. Ak často cestujete a potrebujete mať nápoj kedykoľvek zo sebou, určite si vyberiete z našej ponuky hotových produktov.

Budú mi takéto nápoje chutiť?

Proteínové nápoje sú často ochutené obľúbenými príchuťami, preto sa nemusíte báť, že by Vám takéto nápoje nechutili. V našom širokom portfóliu nájdete proteínové nápoje naozaj v rôznych príchutiach. Ovocné, kávové, čokoládové, vanilkové je len na vás, po ktorom stiahnete.

Zdroje:

https://us.myprotein.com/thezone/supplements/drink-protein-shakes-weight-loss/

https://www.iceshaker.com/blogs/news/how-to-use-protein-powder-for-weight-loss-the-ultimate-guide

https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/weight-loss/expert-answers/protein-shakes/faq-20058335

https://www.healthline.com/nutrition/protein-shakes-weight-loss#metabolism-lean-muscle

https://www.discovermagazine.com/lifestyle/when-to-drink-protein-shakes-for-weight-loss-full-guide-and-best-products

Komentár (01)

  • Avatar
    Eva
    júl 16, 2023

    súhlasím, tie proteinové nápoje na chudnutie bývajú ozaj chutné :) Mne najviac chutili tie od KetoDiet :)

Zanechajte komentár