Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Ako schudnúť po 60? 

Ako schudnúť po 60? 
17. apríl, 2023 0 Komentár

Ako schudnúť po 60? 

Prinášame Vám 5 zaručených tipov

Chudnutie v pokročilom veku  môže byť náročnejšie ako ste čakali, no napriek tomu to nie je niečo nemožné. So zhodením nadbytočných kíl príde nie len pocit spokojnosti, ale dokážete aj redukovať riziko vzniku viacerých závažných ochorení ako je cukrovka 2. typu, kardiovaskulárne ochorenia, ale aj vysoký krvný tlak, či osteoartiritídu. 

Prečo je to chudnutie po 60-tke náročné? 

Mnohokrát môžete mať pocit, že nech robíte čokoľvek, kilá jednoducho nejdú dole. V skutočnosti je to naozaj tak. S pribúdajúcim vekom telo jednoducho prechádza mnohými zmenami, tvorba hormónov sa znižuje a tým pádom sa aj metabolizmus postupne spomaľuje. Trávenie potravy Vám preto môže zabrať výrazne dlhší čas ako kedysi. Navyše, s príchodom perimenopauzy a menopauzy, ženy často naberajú na váhe aj napriek tomu, že nezmenili svoje stravovacie návyky a množstvo vykonávanej fyzickej aktivity.

Čo robiť, aby som dokázal schudnúť aj po 60-tke?

Ak sa stále neviete odhodlať, pamätajte, nikdy nie je príliš neskoro začať. Hlavne, robíte to pre seba a svoje zdravie. V staršom veku nie je nič nezvyčajné, keď Vám diagnostikujú nejaké ochorenie a musíte užívať  lieky. Preto, ak sa chystáte zmeniť svoje stravovacie návyky, prípadne začať s fyzickou aktivitou, ktorá neviete, či je pre Vás vhodná, obráťte sa na svojho lekára. 

Pokúste sa dodržiavať nasledujúce kroky:

  1. Snažte sa naťahovať

    Strečing, inými slovami aj naťahovanie svalstva či šliach, pomôže v boji so skrátenými svalmi a zlepší pohyblivosť kĺbov. Taktiež napomôže udržiavať pružnosť svalov a predchádzať úrazom. Počas strečingu nezabúdajte na správne dýchanie! Okrem naťahovania, pomôže aj prechádzka do prírody.

  2. Sústreďte sa na to, čo jete

    V pokročilom veku sa bunky môžu stať rezistentné na inzulín, čo znamená, že prijaté cukry sa budú zdržiavať v krvnom obehu, namiesto toho, aby sa dostali do samotných buniek. Tento proces následne vedie k zvýšenému cukru v krvi. Takto si môžete zapríčiniť nástup prediabetu a cukrovke druhého typu. Preto sa snažte obmedziť prijaté cukry, ak máte chuť na niečo sladké, lepšie je dať si ovocie alebo Profidiet proteínové tyčinky či iné malé snacky.

  3. Pravidelnosť v jedle

    Jedlá si rozdeľte do 4-5 denných dávok, ak pociťujete hlad, vždy je lepšie jesť častejšie, ale v menších dávkach. Rozhodne sa neprejedajte! 

  4. Zamerajte sa na potraviny s vyšším obsahom proteínov

    Bielkoviny sú potrebné pre budovanie svalovej hmoty. Ak začnete chudnúť, musíte mať na pamäti, že za úbytkom hmotnosti môže byť aj strata svalovej hmoty. Konzumáciou potravín s vyšším obsahom bielkovín viete nabrať túto svalovú hmotu a naštartovať metabolizmus. Konzumovať môžete napríklad vajíčka, chudé mäso, mliečne výrobky, strukoviny a mnoho ďalších potravín. Veľmi vhodným doplnkom stravy sú proteínové jedlá Profidiet, ktoré obsahujú kvalitné bielkoviny, málo cukru a tuku. Už pridaním 2 proteínových jedál deene do svojho jedálničku doplníte potrebné množstvo bielkovín, ale s nižšou kalorickou hodnotou oproti bežným potravinám. Vybrať si môžete zo širokej škály proteínových (keto) jedál Profidiet, či už máte chuť na sladké pudingy, tyčinky, palacinky alebo slané polievky, omelety, cestoviny či pečivo.

  5. Pite dostatok tekutín

    Ak pijete menej, pretože potom musíte ísť častejšie na záchod, nerobíte dobre. Organizmus potrebuje vodu na správne fungovanie a častokrát sa deje, že hlad, ktorý môžete pociťovať, je skrytý smäd. Preto príjem tekutín nezanedbávajte a snažte sa sledovať, či dodržiavate odporúčaný denný príjem vody. Samozrejme, je potrebné sa vyhýbať sladeným nápojom.

Už menšími zmenami vo vašich návykoch viete výrazne zlepšiť kvalitu Vášho života. Nebojte sa pustiť do zmeny. S Profidiet na to nie ste nikdy sami.

Zdroje:

https://www.medicareallies.com/senior-insurance-blog/losing-weight-after-60-is-hard-here-are-9-ways-to-drop-the-pounds

https://www.greatseniorliving.com/articles/losing-weight-after-60

https://www.prevention.com/weight-loss/a20476245/lose-weight-after-60/

Zanechajte komentár