Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Ako sa dostať po lete naspäť do formy?

Ako sa dostať po lete naspäť do formy?

Ako sa dostať po lete naspäť do formy?

Slnko, voda, relax, prázdniny, dovolenky, grilovačky, chutné jedlá, dobré nápoje, …, 

Toto všetko zbehlo ako voda a nám ostali len krásne spomienky a fotografie z nádherných slnečných dní. A niektorým z nás aj nejaké to kilo navyše :)

No rozhodne nezúfajme! Nič sa predsa nedeje, dovolenky sú od toho, aby sme pozvoľnili teplo, uvoľnili sa, relaxovali. Je však dobré to v správny čas zastaviť a dostať sa opäť do formy.

Ako na to?

1) PITNÝ REŽIM 

Správnu detoxikáciu je nutné podporiť zvýšeným príjmom tekutín. Najlepšie 2 - 3 litre neperlivej vody (kohútikovú nechajte odstáť, aby sa z nej odparil chlór), vodu môžete sem tam doplniť bylinkovými čajmi, dôležité je ale nesladiť. Pite priebežne počas celého dňa a skôr v menších dávkach.

2) DOSTATOČNÝ PRÍJEM ZELENINY A VLÁKNINY

Jedzte denne aspoň 300 - 500 g zeleniny a to v podobe napr. čerstvých šalátov alebo tepelne upravenej zeleniny. Vhodné sú aj zeleninové šťavy či smoothie. S chladnejším jesenným počasím sa nám spája aj príprava teplých polievok. Ideálne sú nemastné mäsové vývary zo zeleniny (dodatočne nezahusťované) alebo zo strukovín. Strukoviny sú bohaté na rastlinné bielkoviny a taktiež obsahujú dostatok vlákniny, ktorá priaznivo pôsobí na peristaltiku čriev.  

3) BIELKOVINY 

Bielkoviny sú skvelým zdrojom energie pre svaly a zároveň organizmus účinne zasýtia. V prípade detoxu konzumujte ľahké, svetlé mäso bez kože (napr. kuracie, morčacie prsia) alebo kvalitnú šunku. Naopak, tučným a ťažkým druhom mäsa sa vyhýbajte. Čo sa týka rýb, najvhodnejšie sú svetlé druhy,. 

K bielkovinám patria aj mliečne výrobky, ktoré odporúčame konzumovať iba polotučné (max. do 3 - 5% tuku) a čisto biele, nie ovocné či inak dosladzované. Pri vajíčkach sa zo začiatku snažte vyhýbať žĺtku, ktoré je tučnejšie a ťažsie.

A v neposlednom rade, nezabúdajme na rastlinné zdroje bielkovín, ako sú napr. sójové potraviny.  

4) ČASOVÁ PRAVIDELNOSŤ 

Naučte sa jesť pravidelne (4 - 5 x za deň).  Vždy je lepšie častejšie, ale v menších dávkach, aby ste organizmus naraz zbytočne nezaťažili. 

5) POHYB

Začnite sa hýbať. Skúste aspoň 2 x do týždňa po dobu približne 1 hodiny vkuse. Či už si vyberiete vonkajšie aktivity alebo vnútorné, je len na vás.

No, ak ste už základné zásady vyskúšali a váha sa nehýbe tak akoby ste chceli, vyskúšajte chudnutie pomocou proteínovej diéty Profidiet. Ideálne je začať už hotovými programami, ktoré pre vás zostavili naši odborníci. Je len na vás, koľkým kilogramom chcete dať zbohom.

Môžete sa ale obrátiť aj na našich výživových poradcov, ktorí vám vždy ochotne poradia a individuálne nastavia potrebný výživový plán.

Zanechajte komentár