"Nakúp a vyhraj" 8 týždňový KOMPLET program (156 porcií)

Podmienky súťaže nájdete v blogu

Halloweenske zľavy na instantné produkty až do 30%. Naše strašidelne vysoké zľavy sa zobrazia vo vašom nákupnom košíku.

Ako schudnúť 10 kíl vďaka proteínovej strave

Ako schudnúť 10 kíl vďaka proteínovej strave

Ako schudnúť 10 kíl vďaka proteínovej strave

Začiatok nového roka je ideálnym časom začať pracovať na „novom, zdravšom ja“, pretože cítiť sa zdravšie a vitálnejšie chce asi každý. Pýtate sa však:” Ale ako a kde začať?”. Máme pre vás dobrú správu. Na začiatok stačí, ak budete dodržiavať tri základné nasledujúce rady:

1. Menej cukru, viac bielkovín a vlákniny

Či už chcete zopár kíl zhodiť  alebo sa iba cítiť zdravšie, treba začať zmenou jedálnička. Vo všeobecnosti pritom platí, že treba hlavne obmedziť cukry. Prečo?

Jednoduché (alebo aj rýchle) cukry, ktoré sú jednou z hlavných zložiek sladkostí, bieleho pečiva či obyčajných cestovín sú pre telo zdrojom rýchlej energie. Ak zároveň v daný deň nemáte väčšiu pohybovú aktivitu, ktorou by ste prijatú energiu spálili, vaše telo nadbytočnú energiu uloží v podobe tukov –  a tak, jednoducho povedané, priberáte.

Okrem kíl navyše vedie veľké množstvo jednoduchého cukru k poškodeniu imunitného systému. Prehnané množstvo cukru v tele totiž bráni bielym krvinkám v ich boji proti baktériám.

Aby ste predišli pocitu hladu a nutkaniu dať si niečo sladké, snažte sa dostať do svojho jedálnička viac bielkovín a vlákniny. Vyskúšali ste už Profidiet proteínové tyčinky? Sú vysokoproteínové a zároveň obsahujú naozaj nízke množstvo cukrov. Navyše vás udržia dlhšie nasýtených a napomôžu vám zbaviť sa nadbytočných kíl. V Profidiet máme najširšie portfólolio príchutí proteínových tyčiniek. Je len na vás, ktoré sa stanú vašimi favoritmi. 

Nemáte chuť na sladké? To vôbec nevadí, máme pre vás aj slaný, vysoko bielkovinový variant. Či už vo forme slaných, nízkokalorických snackov alebo nových proteínových cestovín, ktoré obsahujú aj zvýšené množstvo vlákniny, ktorému sa poteší hlavne vaše trávenie. Určite si vyberie každý.

2. Začnite viac spať

Dospelý človek vo veku od 26 do 64 rokov by mal spať aspoň 7 hodín denne. Vyskúšajte v novom roku dodržiavať spánkový režim aj v prípade, že máte v práci rušné obdobie. Radšej si vstúpte do svedomia a vyberte sa do postele o hodinku či dve skôr. Spánok je pre vaše telo kľúčový – počas neho sa regeneruje, obnovuje stratené či narušené bunky a načerpáva novú energiu.              

Štúdie dokazujú, že ak sa chcete schudnúť, je pre vás kvalitný spánok veľmi dôležitý. Ak vaše telo nemá dostatok spánku, produkuje viac leptínu a ghrelínu. Ide o hormóny, ktoré vyvolávajú pocit hladu.

3. Pohyb, pohyb, pohyb

Ak sa chcete cítiť zdravšie a vitálnejšie nemali by ste zabúdať ani na pohyb. Nemyslím tým hneď hodiny v posilovni, či beh na dlhé trate. Zo začiatku určite postačí aspoň 30 minútová aktívna prechádzka či tanec na vaše obľúbené pesničky. Budete sa cítiť nie len fit, ale aj štastný :)

Zhrnutie

Takže v skratke. Ak sa chcete v novom roku cítiť dobre vo svojom tele, obmedzte v jedálničku jednoduché cukry a naopak pridajte viac bielkovín a vlákniny.  Snažte sa čo najviac hýbať. Nemusíte chodiť do fitka. Úplne stačí, ak budete jednoducho viac chodiť. A doprajte si dostatok kvalitného spánku. V opačnom prípade bude vaše telo vyčerpané, bude mať nižšiu funkciu imunity a bude náchylnejšie na priberanie. 

Ak si chcete dopriať novoročný detox, vyskúšajte Profidiet 15-dňový intenzívny redukčný program, s ktorým za 15 dní vyčistíte svoje telo od toxínov a zároveň môžete schudnúť10 kilogramov. Redučkný program obsahuje 45 proteínových jedál, šejker a podrobnú brožúru, v ktorej nájdete okrem dôležitých informácií ako samotná redukcia prehieha aj presný jedálniček na 15 dní a nápadité recepty, ktoré vám pomôžu oživiť váš nový jedálniček. 

Zanechajte komentár