Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Ako schudnúť po pôrode a po ukončení dojčenia

Ako schudnúť po pôrode a po ukončení dojčenia
25. máj, 2020 0 Komentár

Ako schudnúť po pôrode a po ukončení dojčenia

Máloktorá z nás má to šťastie, že v pôrodnici nechá všetky svoje kilá. Ak patríte k tým, ktorých kilá sa držia zubami, nechtami a nie a nie sa ich zbaviť, prečítajte si náš článok, kde nájdete rady ako schudnúť po pôrode a zatočiť s nadbytočnými kilami.

Základným pravidlom však je, že do veľkých diét a zmien celkového jedálnička a životného štýlu sa púšťajte až po ukončení dojčenia. Dieťa potrebuje v materskom mlieku prijať všetky potrebné živiny (bielkoviny, tuky, cukry), minerály a vitamíny pre svoj zdravý rast a vývin.

Počas dojčenia však môžete skúsiť dodržiavať týchto 8 pravidiel a uvidíte sama:

  • Zmenšujte si porcie – nie, naozaj už nie je potrebné papať za dvoch.
  • Pravidelné stravovanie počas dňa (4-5x denne) – celý deň nestíhate a večer by ste zjedli, čo uvidíte, zdá sa vám to povedomé?
  • Dodržujte pitný režim – úplne najlepšia je čistá voda alebo nesladené čaje (aj bylinkové), ak potrebujete doplniť cukor, lepšie je pridať si do čaju pol malej lyžičky medu.
  • Pridajte si do jedálnička viac akejkoľvek zeleniny.
  • Ovocie konzumujte skôr v dopoludňajších hodinách, preferujte to s nižším obsahom cukru -  brusnice, černice, čučoriedky, ríbezle, maliny, jahody,...
  • Vyvarujte sa sladkým džúsom a sladkým vodám – radšej zvoľte citrónovú vodu alebo čerstvé ovocie.
  • Konzumujte dostatok bielkovín.
  • Sladké tyčinky a koláčiky skúste nahradiť menej sladkým variantom – tie od Profidiet, vám naozaj budú chutiť, obsahujú hlavne dostatočné množstvo kvalitných a ľahko stráviteľných bielkovín, bez tuku a s nízkym obsahom cukru. Z našej širokej ponuky dobrôt si určite vyberiete.

A samozrejme nezabúdajte na pohyb. Štúdie uvádzajú, že aktívnejší pohyb nemá vplyv na chuť materského mlieka, resp. jeho tvorbu (Bane S. M., 2015). Nemáme na mysli, dlhé hodiny v posilňovni, stačí aj svižná chôdza s kočíkom.

Ak však svoje dieťa nedojčíte

môžete prejsť aj na výraznejšiu formu zmeny životosprávy. Môžete skúsiť napr. náš redukčný program, pri ktorom idú kilá zaručene dole. Môžete si vybrať dĺžku a intenzitu presne podľa vašich predstáv.

Chudnutie po pôrode môže byť náročná cesta, avšak nezabudnite, že s Profidiet na to nie ste samé.  Tiež  pamätajte, akou cestou prešlo vaše telo, a preto buďte k sebe milá. Nebojte sa začať. Ak potrebujete pomôcť s tým, ako schudnúť po pôrode, kontaktujte Profidiet poradcov, ktorých máme po celom Slovensku a radi vám poradia a nastavia plán šitý priamo na mieru. 

Zdroj:

Bane S. M., 2015. Postpartum exercise and lactation. Clinical obstetrics and gynecology,58(4), 885-892

Zanechajte komentár