Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Spaľovače tukov. Funguje to?

Spaľovače tukov. Funguje to?
29. apríl, 2020 0 Komentár

Spaľovače tukov. Funguje to?

Kľúčom k úspechu pri redukcii je jednak vyvážená strava, pohyb, dostatok spánku a dostatočný pitný režim. Ale, ak však zaradíte do svojej rutiny aj spaľovače tukov, môžete napomôcť telu zefektívniť odbúravanie tukov.

Viete, ako spaľovače tukov fungujú, ako nám pomáhajú a na čo všetko majú vplyv? Ak ste si v duchu na tieto otázky odpovedali nie, nech sa páči, čítajte ďalej a čo to o tomto čoraz populárnejšom fenoméne sa podozvedáte.

Čo sú to spaľovače tukov?

Vo všeobecnosti sú to doplnky výživy, ktoré nám vedia pomôcť pri redukcii telesnej hmotnosti. Obsahujú účinné látky, ktoré majú schopnosť tak povediac naštartovať spaľovanie tukov a metabolizmus ako taký. Taktiež obmedzujú absorpciu tukov a zvyšujú oxidáciu tukov počas fyzickej záťaže (Jeukendrup, 2011 )(obrázok č.1).

 O akých účinných látkach hovoríme?

Poznáme viacero druhov spaľovačov tukov, ktoré sa líšia svojím zložením.

1/ spaľovače na báze zvýšenej lipolýzyodbúravania tukov

Odbúravanie tukového tkaniva má za následok to, že mastné kyseliny sú viac uvoľňované do krvného obehu, kde sa stávajú zdrojom energie. Dochádza teda k spotrebovaniu vyššieho množstva energie čo má vplyv na chudnutie.

a/ bez pridaných stimulantov – ako CLA, chitosan, L-karnitín. Sú vhodné hlavne pre ľudí, ktorí sú citlivý na zložky so stimulujúcim účinkom.

b/ s obsahom stimulantov – najčastejšie sú to kofeín, synefrín, tyramín alebo zelený čaj
Tieto stimulanty podporujú proces chudnutia a zároveň vám dodávajú energiu.

2/ termo spaľovače – podporujú tvorbu tepla v organizme, čím sa zvyšuje energetický výdaj a teda napomáhajú chudnutiu. Obsahujú napr. výťažok z kapsaicínu (čilli papričky) alebo bioperínu (čierne korenie).

3/ komplexné spaľovače – kombinujú v sebe oba typy, pričom obsahujú aj ďalšie látky – vitamíny či minerály, sem patrí väčšina typov spaľovačov.

Teraz už viete ako vám tieto nenápadne doplnky stravy môžu pri vašej redukcii pomôcť. Nezabudnite však, že spaľovač je dobrým pomocníkom pri chudnutí, ale neurobí za vás všetko. Pokiaľ nebudete dodržiavať vyváženú stravu a budete dlhodobo prijímať viac kalórií, žiaden zázrak sa konať nebude.

Dobrou správou ale je, že aj v Profidiet sortimente sa nachádza účinný spaľovač tukov, ktorý je vhodný už od 1. fázy. To znamená, že vaša redukcia môže byť ešte účinnejšia. Má ananásovú príchuť, obsahuje kofeín a navyše obsahuje aj minerálne látky, vápnik, chróm a vlákninu. A čo je ešte lepšie, má skvelú cenu, len 0,87 € za porciu. Určite stojí za vaše vyskúšanie. 

Články, ktoré by vás mohli zaujať:

Úloha vlákniny v jedálničku

V čom sa líšia naše proteínové tyčinky od konkurenčných?

Zanechajte komentár