Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

Šesť diétnych trikov, ktoré stoja za to

Šesť diétnych trikov, ktoré stoja za to

Šesť diétnych trikov, ktoré stoja za to

Prisaháte na nejedenie po piatej alebo sa striktne vyhýbate pečivu? Sú aj iné fintičky, ako sa udržať vo forme. A niektoré z nich nie sú ani príliš bolestivé.

Správny tanier

Jedzte z taniera správnej veľkosti. Čím je menší, lepšie. Malá porcia na ňom vyzerá väčšia. Ak chcete účinok tanierového klamu dotiahnuť do dokonalosti, mal by byť červený. Práve z neho ľudia podvedome jedia najmenej. Zrejme preto, že červenú vnímame ako nebezpečnú.

Viac zeleniny = menej kalórií

Trochu diétnej matematiky: Ak bude z každého vášho jedla cca štvrtina zelenina, v priebehu dňa zjete až o 350 kalórií menej.

Dajte stopku hltaniu

Rýchle jedenie je nanič. Ak pri konzumácii jedla spomalíte a začnete aj prežúvať, nielen prehĺtať, zjete jednoducho menej. To stojí za vyskúšanie. Nič sa nestane, ani keď to u vás nezafunguje na 100 %, aspoň si jedlo začnete vychutnávať.

Štamperlík tequily

Na prvý pohľad je to možno trochu kontroverzné diétne odporúčanie. Ale prečo ho nevyskúšať, keď mexickí vedci tvrdia, že cukor z agáve, z ktorej sa tequila vyrába, nevieme stráviť. Štamperlík vám nezvýši hladinu cukru v krvi a mal by vám pomôcť schudnúť. Na zdravie!

Kocka ľadu

Dá sa využiť aj inak ako na cmúľanie pri vlčom hlade. Ak si chcete dať polievku bez mastných očí, vhoďte do nej kocku ľadu. Tá na seba nalepí tuk, ktorý stačí elegantne vyloviť lyžicou. Samozrejme, chce to trochu obratnosti, aby ste ju vybrali skôr, ako sa úplne roztopí.

Buďte na ocot

Ocot spomaľuje vyprázdňovanie žalúdka, čiže predlžuje pocit sýtosti. Okrem toho znižuje hladinu cukru v krvi a zabraňuje ukladaniu tukov. Takže ak nemáte žalúdok na to, aby ste prehltli lyžicu pred jedlom, doprajte si ho napríklad v šaláte.

Bublinky

Po tej správe o tequile možno čakáte diétne novinky o šampanskom, ale až také optimistické to nebude. Malý hlad môžete uhasiť vodou. Najlepšie bublinkovou, pretože tá dokáže dať telu sýtejší pocit.

Zanechajte komentár