Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

6 zdravých návykov, do ktorých sa nebudete musieť nútiť

6 zdravých návykov, do ktorých sa nebudete musieť nútiť

6 zdravých návykov, do ktorých sa nebudete musieť nútiť

Nemusíte vyskúšať všetky. Skúste si osvojiť aspoň zopár. Uvidíte, že vám to pôjde jednoduchšie, ako keby ste mali držať kadejaké bizarné diéty, po ktorých sa človek cíti dobre len vtedy, keď sa opäť poriadne naje.

Nezakazujte si pečivo – pridajte zeleninu

Myslite pozitívne. Snažte sa nezakazovať si potraviny podľa toho, čo si práve prečítate v časopise. Častá rada znie: prestaňte s chlebom. Naozaj? Ak ho denne nezjete na kilá, nie je potrebné vzdať sa ho. Poďte na to z opačnej strany a začnite jesť viac zeleniny. Znie to lepšie a je to aj zdravé. Nedajte sa odradiť nudnými paličkami mrkvy či krúžkami uhoriek. Vyskúšajte zelené džúsy. My momentálne fičíme na drinku z uhorky, kelu a zázvoru s trochou citrónu.

Neodopierajte si kávu – pite viac citrónovej vody

Nechcete sa vzdať kávy? Nerobte to. Skúste predtým, ako si ju vychutnáte, začať deň limetkonádou. Urobte si z vody s citrónom a limetkou ranný rituál. Takto ochutený nápoj, ktorý má mimochodom detoxikačné účinky, ľudia pijú väčšinou pri diétach a očistách. Prečo s tým vlastne prestávajú, keď je taký dobrý?

Namiesto ranného cvičenia zrelaxujte

Najdôležitejšie je naučiť sa pravidelne hýbať. Nemusíte podávať každý deň výkon ako olympionik pred súťažou. Ak máte chuť a čas, zamakajte. Ak nie – jednoducho si dajte pár naťahovacích a relaxačných cvikov. Yoga bude ideálna.

Namiesto džúsového detoxu skúste čaj z kurkumy

Naordinujte si šálku čaju vždy, keď máte trochu času v pokoji ho vypiť. V bylinných čajoch je sila a tie z kurkumy neuveriteľne detoxikujú vašu pečeň a krv. Počas náročných dní, keď napríklad veľa cestujete, skúste posilniť imunitu čajom z echinacey. Večer zvoľte niektorý z upokojujúcich. A medzi tým si doprajte niektorý z vašich obľúbených odvarov.

Miesto zákazu alkoholu sa zhlboka nadýchnite

Nesnažte sa stres potlačiť alkoholom. Pohár vína si zaslúži, aby ste si ho vychutnali pri inej príležitosti. Ak sa chcete ukľudniť, vyskúšajte dýchacie cvičenia Paranayama. Prstom si zapchajte pravú nosnú dierku, nadýchnite sa ľavou a potom si zatlačte ľavú dierku a vydýchnite pravou. Veľmi rýchlo pocítite úľavu a celkové upokojenie.

Nezatracujte cukror – pridajte esenciálne oleje

Aromaterapia má úžasné účinky. Dokáže nakopnúť i upokojiť. Dokonca môže zmierniť chuť na sladké! Stačí si priestor prevoňať vanilkou.

Zanechajte komentár