Nastal čas pre chudnutie a jarné očisty s diétou Profidiet

JESENNÝ DETOX

JESENNÝ DETOX

JESENNÝ DETOX

        Začala nám jeseň, počasie sa pomaličky ochladzuje a slnečné lúče pomaly ale isto strácajú na svojej intenzite. A spolu s nástupom jesene je ten správny čas očistiť naše telo od pozostatkov našich letných grilovačiek, opekačiek, all inclusivoch a podobne.

        Naše telo je neuveriteľný stroj. Je navrhnutý tak, aby sa každý deň prirodzene detoxikoval. Prostredníctvom našej pokožky, pľúc, lymfy, pečene a obličiek naše telo eliminuje a neutralizuje toxíny, ktorým je denno denne vystavované. Skvelým spôsobom ako pomôcť telu bojovať voči toxínom a posilniť svoj imunitný systém je práve spomínaný jesenný detox. Je vhodný pre všetkých, predovšetkým ak pociťujeme dlhodobú únavu, stratu energie, bolesti hlavy, zhoršené trávenie či zvýšenú plynatosť. Navyše sa pripravíme na chladné zimné mesiace, kedy je naša imunita najviac zaťažená.

Úspešnosť dobrej očisty spočíva predovšetkým:

  •          v dostatočnom prijme tekutín, aspoň 2 litre denne,
  •         v pohybe, 30 min rýchlejšia chôdza, bicyklovanie, kardio, plávanie, jóga, ..
  •          zvýšený príjem vlákniny v strave – ovsené vločky, strukoviny, mandle, artičoky, ľanové semienka, brokolica, hnedá ryža
  •         nezabudnúť na prísun bielkovín – hlavne ryby, zdroj omega 3-mastnývh kyselín,
  •          dostatočný spánok – ideálne je spať 7-8 hodín denne
  •           potrebné sa vyhýbať rafinovanému cukru a alkoholu.

       Na lepšie prečistenie organizmu je dobré do nášho jedálnička pridať aj rôzne bylinné a detoxikačné čaje, výťažky z kurkumy či púpavy, zázvor, cvikla, čerstvé bylinky (koriander, petržlen, ktoré sú bohaté na vit.C) a tak isto aj med, peľ či materskú kašičku.

      Optimálna dĺžka detoxu je týždeň, ale môže byť kľudne kratšia či dlhšia. Dĺžku očistnej kúry zvoľte vždy na základe vašich pocitov. Nezľaknite sa, ak na začiatku kúry budete unavený, telo sa zbavuje nečistôt, no zakrátko sa budete určite cítiť plný energie, bude sa Vám ľahšie ráno vstávať dokonca sa Vám zlepší pleť.

Tip na imunity booster :)

  •      1kg citrónov
  •      1kg zázvoru
  •    7dcl fľaša medu

     Zázvor sa nastrúha a následne odšťaví, so zvyšku zázvoru sa môže urobiť ešte čaj, citróny sa tiež odšťavia. Do jednej misky sa pridá šťava z citrónu, zázvoru a vyleje sa celá fľaša medu, mieša sa, kým sa jednotlivé suroviny nespoja do jednej tekutiny. Následne sa táto zmes preleje do fľaše a každé ráno si dáte 1 štamprlík hotovej zmesy :)

Vaša poradkyňa Zlatka

Zanechajte komentár